Skip to content

Document Header

Пословни сусрети привредника у Врњачкој Бањи

Пословни сусрети привредника у Врњачкој Бањи published on

У Конгресном центру Хотела “Звезда” у Врњачкој Бањи данас, 13. октобра почели су пословни сусрети привредника “Ланац вредности привреде Врњачке Бање” у складу са исказаним потребама привреде.privrednici-003

Организатори сусрета су Регионална привредна комора Краљево и општина Врњачка Бања. Сусрете је отворио Иван Џатић, заменик председника општине Врњачка Бања, и том приликом се обратио присутнима:

„Сматрам да су овакви скупови изузетно важни и  да их  у наредном периоду што чешће практикујемо, и евидентно  је да не можемо једни без других. Када кажем „једни без других“ мислим на локалну самоуправу и на привреднике који живе и раде на територији општине.  Општина Врњачка Бања је у претходном периоду била у интензивној сарадњи, тако ћемо и наставити. Улагаћемо у привреду, инфраструктуру, трудићемо се да доведемо инвеститоре у Врњачку Бању, али и да помогнемо оне који битишу на нашој територији. У претходном периоду имали  смо изванредну сарадњу . Сигуран сам да ћемо наставити исто  и у будућности, јер оно што је евидентно, је да без синергије и заједничког деловања не можемо постићи адекватне резултате. Уз активност локалне самоуправе, општина Врњачка Бања успела је да доведе фирму „Цветекс“ која запошљава 40 радника, инвеститора за хотел „Славију“, који се тренутно реновира, а  који ће за годину дана бити хотел са 4 звездице. Продат је објекат „Рекреатурса“, где ће никнути једна заиста лепа грађевина, а све у циљу бављења основне делатности, а то је туризам у Врњачкој Бањи. Општина Врњачка Бања је потписала и  уговор за изградњу „Аква парка“. То су све иницијативе које су покренуте  у смеру достизања циља, а циљ је прослава 150 година организованог туризма  у Врњачкој Бањи 2018. године. Дакле, ми  не можемо  без привреде, привреда не може без нас. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду сарађивати као што смо до сада. Желим вам пуно успеха у раду и надам се да ће овај скуп постати традиција“ – истакао је Џатић.privrednici-2

 

Медијатор скупа је Зорица Лешевић из Привредне коморе Краљево. .Ова манифестација има за циљ поспешивање умрежавања привредних субјеката на регионалном нивоу и успостављање локалног ланца вредности добављача, што је у складу са специфичним циљевима Стратегије за подршку развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и конкурентности за период 2015-2020. године Републике Србије. На привредним сусретима присутна је и привредна делегација Подручне привредне коморе Требиње, која покрива град Требиње и осам општина: Билећа, Гацко, Невесиње, Берковићи, Фоча, Калиновик и Источни Мостар. Презентацију су имале 10 фирми из Врњачке Бање, које су су представљале петоминутним излагањем, праћеним видео презентацијом: “Јеладом”, “Каровић продукт”, “МПМ Полипласт”, “Флуидотехник”, “Техноматик”, “Омни пројект””Артињан паркет”, и из услужних делатности Вила “Лазар” и Спцијална болница “Меркур”.

јУ оквиру Пословних сусрета, привредницима су  од стране Европске банке за обнову и развој, Фонда за развој и Привредне коморе Србије, пружене информације битне за развој и унапређење пословања.

Н.П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial