Skip to content

Document Header

Председник општине доделио признања заслужнима

Председник општине доделио признања заслужнима published on

Свечаној седници СО присуствовао премијер Александар Вучић , а међу лауреатима министри Лончар и Љајић . Врњчани прославили Дан општине и 147 година бањског туризма.dan opstine vrnjacka banja

Свечаном седницом Скупштине општине којој је осим одборника присуствовало и још стотинак високих званица – премијер Александар Вучић , представници државних органа , Рашког округа , суседних градова и општина , као и других институција и организација , Врњчани су синоћ обележили Дан своје општине и – 147. годишњицу бањског лечења и туризма као јубилеј којим мало ко може да се подичи на Балкану.

– Држава улаже значајна средства у Врњачку Бању и наставиће да улаже јер ми желимо да Бања буде место које ће примати двоструко више гостију него данас. То значи да морамо да наставимо да улажемо у инфраструктуру и паркове, а донели смо и одлуку да се после европског првенства у ватерполу базен из београдске Арене пресели у Врњачку Бању. То ће допринети развоју спортског туризма, а Врњачка Бања ће за најмање две године постати право монденско место, уз раме са најпознатијим светским Бањама. Па, када видим колико је гостију овде, мени је срце пуно, значи да је наша политика “Летујте у Србији” више него исправна – рекао је премијер Вучић, обраћајући се присутнима на свечаној седници.

За ову прилику Врњчани су одлучили да се појединцима и организацијама заслужним за развој Врњачке Бање као туристичке престонице, захвале највишим општинским признањима која им је после пригодног излагања уручио председник општине Бобан Ђуровић.

Тако је Повеља општине, као највише Врњачко признање, синоћ уручена др Златибору Лончару, министру здравља, за изузетнан допринос развоју здравственог туризма, док је плакета са златним амблемом додељена др Расиму Љајићу, министру трговине, туризма и телекомуникација за несебичну помоћ и подршку програмима и пројектима за развој Врњачке Бање. Плакете са сребрним амблемом додељене су државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу, саветнику министра омладине и спорта Богдану Кнежевићу, као и Комесаријату за избеглице и миграције.

После свечане седнице, премијер Вучић је, уз присуство неколико хиљада Врњчана и њихових гостију, отворио реконструисани централни Врњачки парк, симболично убацивши дукат у атрактивну новоотворену фонтану.

– Завршетком аеродрома у Лађевцима код Краљева и путне инфраструктуре, коридора 10 и 11, и такозваног моравског коридора од Појата до Прељине, за који водимо преговоре са фирмама из Кине и Азербејџана, такође ћемо омогућити да у Врњачку Бању долази још више гостију – поручио је премијер Вучић. – Наравно, потребни су нам и добри пројекти, добре идеје и људи који хоће да засучу рукаве. То је прави пут за потпуни опоравак српске туризма и привреде.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial