Skip to content

Document Header

Председник Србије Александар Вучић у Врњачкој Бањи

Председник Србије Александар Вучић у Врњачкој Бањи published on

Председник Србије Александар Вучић је данас, 16. јула посетио Врњачку Бању. Повод је прослава великог јубилеја 150. година организованог бављења туризмом, који је не само значајан за Врњачку Бању, већ и за Србију.vucic u banji 2

Прослави су присуствовали и министри Владе Републике Србије, председници локалних самоуправа, моногобројни представници културе, уметности и спорта.

Председник Вучић је након полагања камена темељца за нови хотел „Меркур Палас“, прошетао реконструисаном Променадом, а затим се обратио окупљеним Врњчанима и њиховим гостима са Трга културе код новоизграђеног водопада и реконстрисаног Црквеног брда.

Председник  Вучић је у данашњем обраћању изјавио да је држава много улагала у Бању, у њену инфраструктуру, паркове, шеталишта а, како је истакао, у претходних пет година уложено је више него у претходних 50.
“Наставиће се улагања јер сваки динар уложен у туризам вишеструко вреди. Ми ћемо да развијамо Бању и да се бавимо препородом Бање, да број гостију буде највећи у целој Србији.
„Волим да дођем у Бању и у подне и у поноћ”, изјавио је  председникВучић, наводећи да му није стало да за време мандата постане богат, јер му не треба више, него да дође у Бању. Али, хоћу да решим проблеме грађана који трају стотине година.v. banja vucic
Он је захвалио грађанима што су веровали у бољитак, кад су почеле реформе и оценио да су заслужили промене да живе у бољем. Истакао је да је издвојено око милион евра за Дом здравља, који ће ускоро бити реновиран, као и да ће се улагати у школе, похваливши заједничке напоре предузетника и државе у удруженом подухвату.
“Сви ћете у свакој години осећати бољитак, јер данас смањујемо јавни дуг, нећу децу да оставимо у дуговима, хоћу да им оставимо чисту касу”, рекао је Вучић.
Најавио је да ће ускоро почети радови на аутопуту који ће повезати Појате и Прељину, односно Крушевац и Чачак. „Недељама и месецима разговарамо са онима који треба да инвестирају у овај део Србије. Разговарамо о градњи аутопута Појеате-Прељина  који ће повезати Чачак, Краљево, Крушевац, Ћићевац и ускоро крећемо и с тим радовима и брзо ћемо да их завршимо“- истакао је председник Вучић.

“Аутопут кад кажем да ће бити урађен, знате да ће бити”, као што ће и од Београда до Чачка и од Ниша до границе са Македонијом и то пре краја ове године”, изјавио је Вучић.vucic 1

Камен темељац за изградњу хотела „Меркур Палас“ новог објекта Специјалне болнице „Меркур“ у Врњачкој Бањи постављен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића.

 Министар здравља Златибор Лончар и директор болнице Дејан Станојевић поставили су камен темељац, а присуствовала је и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић, као директор “Коридора Србије” Зоран Бабић , који је Врњчанин.

Министар Лончар  изразио је задовољство што се налази у месту које има толико дугу традицију у лечењу пацијената, као и да о успеху у привлачењу туриста говоре само резултати Врњачке Бање.

Будући хотел, чија ће изградња коштати око четири милиона евра, простираће се на површини од 6.500 квадратних метара, а садржаће 58 соба и апартмана.vucic 2

“Меркур Палас” биће намењен за пружање услуга здравственог туризма, те ће у свом комплексу садржати и велнес и Спа центар – са отвореним и затвореним базеном, масажама и третманима, фитнес центар, естетску медицину, мултифункционалну салу, медицински блок са комплетном дијагностиком и терапијама.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial