Skip to content

Document Header

Представљена нова књига Гордане Влаховић

Представљена нова књига Гордане Влаховић published on

Гордана Влаховић познати крушевачки писац, књижевни критичар и професор српског језика је у уторак 31. јула представила врњачкој публици своју најновију књигу „Возови, снови и сећања“ у издању Агоре. Рецензент ове књиге је наш познати писац Милисав Савић.гордана влаховиц a

Вече је отворио Дејан Лучић који је говорећи о Гордани Влаховић напоменуо и да мада она деценијама уназад живи и ствара у Крушевцу, не треба заборавити да је реч и о рођеној врњчанки и редовном госту наше Библиотеке. Након тога је Гордана Влаховић прочитала један одломак из своје актуелне књиге да би затим реч затим узела проф. др Ана Стишовић Миловановић.

Она се потрудила да детаљније представи суштину дела Влаховићеве посебно инсистиравши на томе да нема поделе на женске и мушке писце и да је Гордана Влаховић пре свега озбиљан писац. Осврнула се и на нека Горданина ранија дела, као и на њен свеукупни допринос овдашњој културној сцени који укључује и професору и бављење критиком, те покушала да приближи присутима у Библиотеци ауторкину опсесију путовањима и возовима. Након још једног одломка из књиге који је прочитала Стишовић Миловановић  о својој фасцинацији возовима и путовањима је говорила сама ауторка.

Вече је окончано потписивањем књига посетиоцима и неформалним развором са ауторком.

 

М.С.

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial