Skip to content

Document Header

Представници Амбасаде Француске у Угоститељској школи

Представници Амбасаде Француске у Угоститељској школи published on

У Угоститетљско-туристичкој школи 11. јуна забележена је важна посета. Школу су обишли представници Амбасаде Француске Жан-Батист Кизен, директор Француског института, Жилијет Тирлик, координатор за двојезичну наставу и промоцију француског језика и Лора Гале, стажиста Института.Francuzi u UTS

Добродошлицу гостима из Француске пожелели су Станоје Михајловић организатор практичне наставе и Душица Бурмаз, помоћник директора. Осим наставника француског језика УТШ, била је присутна и већина наставника француског језика са територије Врњачке Бање.

Жан-Батист Кизен истакао је да, с обзиром на чињеницу да УТШ има сваке године више од седам стотина ученика који долазе из целе Србије, она представља битну карику у промовисању француског језика. Он је нагласио је  важност сарадње у области хотелијерства и туризма, медицине и термализма, као и важност организовања културолошких догађаја и рад на пројектима. Похвалио је наставнике и њихов несебични труд што утичу да се ученици опредељују за овај језик и тако помажу одржавању дугогодишње традиције француског језика на овим просторима.

Размотрена је могућност развијања партнерства са француским школома, као и  рад на заједничким пројектима. Наставници су појединачно износили потешкоће у раду за које су добијали предлоге за њихово превазилажење. Разговарало се о могућнистима стручног усавршавања не само у Србији већ и у Француској, проширивању круга школа за полагање испита ДЕЛФ, даљег настављања школовања у Француској.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial