Skip to content

Document Header

Премијер Александар Вучић присуствовао отварању реконструисаног амфитеатра

Премијер Александар Вучић присуствовао отварању реконструисаног амфитеатра published on

Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је 21. марта свечаном отварању реконструисаног амфитеатра – летње позорнице ” Данило Бата Стојковић” у Врњачкој Бањи .A. Vučić u Vrnjackoj Banji
Обраћајући се грађанима, истакао је да су на крају преговори и расписивање процедуре за изградњу Моравског аутопута, и да ће од Врњачке Бање до Kрушевца бити потребно свега 20-так минута, као и до Чачка, а и Београд ће бити неупоредиво ближи.
“То значи да ће долазити нови инвеститори и бити више запослених. Наш посао је да урадимо нешто пре свега за младе, уз сву захвалност за пензионере који увек разумеју и воле своју државу”, поручио је Вучић.Vucic Vrnjacka Banja
Пренео је да је данас са америчким НЦР-ом потписао уговор о запослењу 1.500 људи, који ће имати веће плате од просечних у Србији.
“Следи период повећавања плата и пензија да би људи на својој кожи моглда осете резултате реформи које смо спровели”, рекао је Вучић.
Kазао је и да пред изборе не воли да говори о успесима и да тиме покушава да купи бирачку вољу, али је додао да се после избора приближава крај аранжмана са ММФ што ће направити доста простора за деловање.
Захвалио је грађанима што су подржали реформе и рекао да је срећан јер иза себе оставља велике резултате.
“О томе ће се причати као што се данас прича о резултатима које је оставио Герхард Шредер у Немачкој. Он није ефекте дочекао на власти, а не знам ни да ли ћу и ја”, приметио је, те додао да без подршке грађана ништа не би могло да се направи. Подсетио је и на углед који Србија сигурно враћа у свету, упитавши када је раније наша земља имала толико поштовање великих сила, уз опаску да то није заслужио он, већ грађани.
Најавио је да ће се за неколико дана по десети пут срести са председником Русије Владимиром Путином током радне посете тој земљи.
Што се Врњачке Бање тиче казао је да је много новца уложено у ову општину, и да никада није било толико у историји.rasim ljajic vrnjacka banja
“Ти базени су ужасно скупи, само летња позорница коштала је 30 милиона. Али све што смо плаћали много вреди, доводи људе. Још већи број људи ће долазити када се заврши још пет хотела. Зато мора Бања да буде ближа аеродрому и коридорима 11 и 10”, закључио је Вучић.
Минитар туризма Расим Љајић истакао је да је Влада Србија препознала значај амфитетра за туризам у Врњачкој Бањи, али и целој Србији.
Зато су, навео је, постављена три циља када је реч о Бањи, који треба да се реализују у мандату ове владе, од којих је први да Врњачка Бања буде препозната у европским и светским оквирима као туристичка дестинација.
“У Србији сте победили све, ту немате озбиљног конкурента, треба да направите искорак на европском и светском туристичком плану”, рекао је Љајић.
Други циљ је да Бања буде целогодишња туристичка дестинација, а трећи да, захваљујући и новом амфитеатру, постане летњи културни центар Србије, рекао је Љајић и додао да се размишља о покривању амфитеатра.
“Пошто је изборна кампања, нећемо о конкретним пројектима, али ове године биће још градилишта и туристичких пројеката. Верујте да ћемо испунити све што смо обећали”, рекао је Љајић.boban djurovic banja
Председник општине Врњачка бања Бобан Ђуровић рекао је да је следећи политику Владе и Александра Вучића, Бања уложила средства и напоре да се врати на трон европског и светског туризма.
Подвукао је да је Врњачка Бања пре неколико година доживела понор, са упропашћеним централим парком, неуређеним улицама, угашеним хотелима…
“Вером у потенцијале и традицију са подршком Владе Србије, за кратко време је промењена слика о Бањи и враћен јој је стари сјај”, рекао је Ђуровић.
Захвалио се премијеру Вучићу што је, како је рекао, довео стабилност и сигурност и субвенционисао добре пројекте. Kако је рекао, пре три године нико није помишљао да дође у Бању, а да су данас тамо највећи хотелијери. Најавио је да ће у наредном периоду бити отворене спортска дворана, балон сала у Основној школи која није имала услове за физичко, изграђен водопад…
Први амфитеатар у Врњачкој Бањи изграђен је од дрвета, крајем 50-их година, а данашњи камени облик добио је од 1986-1988. године када је изграђен као културна позорница.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial