Skip to content

Document Header

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КОМПАНИЈЕ „TERI ENGINEERING

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КОМПАНИЈЕ „TERI ENGINEERING published on

Руководиоци TERI Engineering-а су 14. маја у Великој сали Општине Врњачка Бања одржали презентацију IoT и LoRa технологије

Руководиоци TERI Engineering-а су 14. маја у Великој сали Општине Врњачка Бања одржали презентацију IoT и LoRa технологије уз председавање Душана Стевановића, помоћника председника општине и присуство одговорних представника ЈКП предузећа, установа, Паркинг Сервиса, Воде „Врњци“, „Меркура“ и осталих које су препознате као субјекти којима ова технологија може значајно побољшати пословање.TERI Engineering групација је домаћа ICT компанија, основана 1990. године, са дирекцијом у Београду и компанијама у БиХ, Македонији, Ц. Гори и Словенији, са посебном експертизом у области IоТ решења. TERI Engineering је ексклузивни регионални партнер многих компанија (Oracle, NICE, Actility,Cisco…). Дугогодишњи корисници услуга ове компаније у Србији су: Телеком Србија, Теленор, Michelin Србија, Cooper Tire Србија.

Татјана Премовић, регионални директор TERI Engineering-а рекла је да је тема презентације будућност и да ће за кратко време постати део приватних и пословних живота.

– Нова ера долази и осваја свет, наша фирма користи батерије које су измислили Израелци, које трају 5 до 10 година. У сваком граду постоји одређена проблематика која доводи до повећаних трошкова. Оно што ми можемо да понудимо је двадесет четворочасовно газдовање везано за разне проблематике, рекла је Татјана Премовић и позвала присутне на интерактивно учешће.

Презентацију је водила Јелена Стојановић, коерцијални директор фирме  TERI Engineering, која је приближила предности увођења LoRa  WAN технологије и концепт „паметних“ градова. Навела је сервисе: „Паметни паркинг“ који омогућава уштеду времена и новца приликом потраге за слободним паркинг местом, „Паметна јавна расвета“ – могућност удаљеног приступа и уштеде електричне неергије и „Управљање отпадом“ које подразумева оптимализацију управљања отпадом. Она је у свом излагању изнела и низ примера добре праксе: превенција крађе бицикала за рентирање, испитивање задовољства грађана, туриста и корисника различитих сервиса, праћење осетљивих категорија становништва, праћење робе у транспорту, оптимизација управљања пословних и резиденцијалних објеката, заштита од поплава, утврђивање квалитета воде, праћење нивоа воде и влаге у тлу…

– Радимо савремена решења у области  аутоматике телекомуникације IT-а. Повод нашег доласка овде је промоција савремених решења заснованих на LoRa  WAN мрежи. TERI Engineering је пре две године заТелеком Србија имплементирао LoRa  WAN мрежу која је омогућила да се различите врсте сензора повезују као што се људи повезују преко мобилне телефоније. LoRa технологија је мрежа мале снаге која доноси читав низ погодности које омогућавају да ти сензори раде много боље него на мобилној мрежи. Један од разлога је мала потрошња батерије која се налази у сензору тако да ти сензори могу да се постављају на различитим локацијама које су удаљене и које немају неко енергетско напајање у близини. Један од главних сервиса, зато смо данас у Врњачкој Бањи, који се развија захваљујући овој технологији, који промовише Телеком Србија и ми као њихов партнер су „Паметни градови“. То су сервиси који омогућавају да живот људи у градовима буде много квалитетнији: Паметни паркинг, Паметна расвета, Паметно управљање одношењем отпада, као и низ других примена које желимо да прикажемо данас колегама који су дошли из различитих сегмената и јавних предузећа да би они могли да препознају какве све користи ова технологија може да донесе, рекла нам је Јелена Стојановић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial