Skip to content

Document Header

Презентација кружног тока

Презентација кружног тока published on

Презентација пројекта изградње кружног тока, уређења трга код Хотела „Тонанти“ (бивша Славија) и околине, организована је 25. октобра у Великој сали Скупштине општине Врњачка Бања.Kruzni tok e

Присутнима се обратио Бобан Ђуровић, председник општине. Он је рекао да се сагледавање предлога решења урбанистичког пројекта реализује како би се дошло до најбољег решења, како би се што шира јавност упознала са уређењем дела Бање који ће бити један од најрепрезентативнијих.

– Остаје нам „Железничар“ , због имовинског проблема и правне процедуре и кад се то реши створиће се услови за његову продају и реконструкцију. Компанија „Тонанти“ са архитектама и урбанистима Врњачке Бање уложиће заједнички напор да направимо нешто што је најбоље за све нас. Кроз нове инвестиције подижемо стандард Врњачке Бање. Нови кружни ток растеретиће саобраћај, уклонити буку. Са овим пројектом добијамо једну уређену целину. Захваљујемо се компанији „Тонанти“ на поклоњеном пројекту, рекао је Ђуровић.

Директор изградње Хотела „Тонанти“, Александар Гвоздић, представио је присутнима урбанистички план и детаље које он садржи.

– Очекујемо да нови хотел почне са радом у првој половини следеће године. То је нових 100 радних места за грађане Врњачке Бање, мањи део људи ће бити доведен са стране. Ми већ имамо спремне програме едукације за људе који ће радити код нас. У окружењу Хотела сусрели смо се са низом проблема које смо анализирали последњих годину и по дана. Један од најозбиљнијих проблема је саобраћај и паркирање. Урбанистичким планом предвиђена је изградња кружног тока. Фирма „Тонанти“ биће донатор споменика који ће се налазити у кружном току. Идеја је да споменик представља 150 година постојања Врњачке Бање на карти туризма, рекао је поред осталог Гвоздић и изразио наду да ће се Врњачкој Бањи вратити стари сјај уз тимски рад.

Урбанистички пројекат предвиђа поред нове саобраћајне регулације и решавање проблема паркинг места, кружни ток код „Фонтане“ и нове атракције као што је парк за младенце поред нове цркве, репрезентативну терасу са погледом на парк која ће имати са једне стране зид са промотивним фотографијама – амфитеатар који ће радити као отворено позориште за децу, малу ботаничку башту…

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial