Skip to content

Document Header

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ“

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ“ published on

Презентација пројекта „Реформа пореза на имовину“ као и функционисања   органа општине, планирања, усвајања и реализације буџета за матуранте врњачке Гимназије, одржана је 22. априла у сали Скупштине општине Врњачка Бања

Овај час грађанског васпитања, врњачким гимназијалцима, одржали су заменик председника општине Иван Џатић и Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа општине као модератор.

Пројекат „Реформа пореза на имовину“ који реализују Швајцарска развојна агенција, Стална конференција градова и општина, Министарство државне управе и локалне самоуправе и општина Врњачка Бања, успешно је имплементиран у нашој општини што се види и у значајном порасту прихода од пореза на имовину у последњих пет година.

Успешној имплементацији овог пројекта, највише је допринео Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину општине Врњачка Бања за период 2018. – 2021. године.

Врњачка Бања је међу првим општинама донела овај план  и има опредељење да свој развој у свим областима живота води плански и организовано, кроз процес који је заснован на реалном сагледавању стања и потреба, али и могућности којима располаже да се на идентификоване потребе одговори на реалан и рационалан начин.

Акциони план представља наставак даљег унапређења рада на спровођењу свих основних вредности које су у складу са општим опредељењем Републике Србије да изгради модерну јавну управу која ће представљати добар сервис за њене грађане.

Срећко Станојчић

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial