Skip to content

Document Header

Пријем делегације из Ријеке

Пријем делегације из Ријеке published on

Представници делегације из Ријеке и представници општине Врњачке Бање, на пријему код председника Општине разговарали о могућностима будуће сарадње.Prijem delegacije iz Rijeke 11

На иницијативу Душана Николића, потпредседника Удруге хрватско-српског пријатељства, човека који је пореклом из ових крајева, а 50-ак година ради и живи у Ријеци одржан је састанак двеју делегација.  Бобан Ђуровић, председник Општине је  15. јула, у свом Кабинету примио шесточлану делегацију града Ријеке и Приморско-горанске жупаније из Хрватске. Делегацију из Хрватске представљали су Петар Мамула, заменик жупана Приморско-горанске жупаније, Марко Филиповић, заменик градоначелника Града Ријеке, проф. др Видоје Вујић, председник Привредне коморе Града Ријеке, Никола Иваниш, председник и Душан Николић, потпредседник Удруге хрватско-српског пријатељства и Мирослав Татић, координатор Филмског фестивала у Пули. Они су разговарали, осим са председником Ђуровићем са Милутином Думановићем, помоћником председника Општине, Иваном Трифуновићем, директором ТО В. Бања, Сашом Миленковићем, директором Културног центра В. Бања и Миомиром Михајловићем, представником Привредног савета Општине.

Презентацију Врњачке Бање имао је Предраг  Николовски  уз приказивање спота. У наставку приказан је и спот који је емитован дан раније, на прослави Дана општине, а гости из Ријеке су узвратили и приказали свој спот о Приморско-горанској жупанији са седиштем у граду Ријека, трећем по величини у Републици Хрватској. После прегледа спотова што је практично значило вид упознавања стало се на становиште да ова два места повезује делатност-туризам, да у залеђу имају планине, то јест у врелим летњим данима оба имају вечерњу свежину. Ова два места повезује и то што имају Факултете за туризам и угоститељство, додуше онај у Ријеци је са много  дужом традицијом, а за наш се чак може рећи да је настао по узору на ријечки. И на крају, оба ова места поседују изузетно квалитетну пијаћу воду. Могући правци сарадње виде се у области науке, образовања и туристичког маркетинга, наравно уз наставак карневалске сарадње. Предлог је потекао да Врњачка Бања ради на успостављању побратимских односа са Опатијом која се налази у овој,  Приморско-горанској жупанији, и која као и Врњачка Бања има дугу традицију бављења туризмом а која је и слична по величини нашем месту.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial