Skip to content

Document Header

Пријем у Нишу

Пријем у Нишу published on

На позив Градоначелника Ниша, Дарка Булатовића, 17. маја 2018. године, град на Нишави посетили су амбасадори, делаегати амбасада, представници локалних самоуправа, који подржавају дечји програм “Србија у ритму Европе”, који ове године прославља свој 10. рођендан.

nis 1

У Градској кући у Нишу, присутне је поздравио први човек Ниша, Дарко Булатовић, да би наком обраћања Давида Макевића, директора Канцеларије за конекцију с амбасадама у Србији, уследило обраћање представника преко 20 амбасада.

У име Амбасадора Француске у Србији, Њ.Е. Федерика Мондолонија, која је овогодишњи парнер Врњачке Бање, обратила се Марион Вио, директорка Француског института у Србији.nis 2

“Амбасада Француске и Француски институт у Србији као њен културни и лингвистички оператер третира младе као свој приоритет. Радимо на подстицању активног учествовања младих и њихово укључивање у европско подручје. Пратимо младе кроз такмичење за Франкофону песму и кроз пројекте образовне мобилности у Француској. “Србија у ритму Европе” даје младима позитивну слику својих суседа. Тако се млади отварају према другим културама и другој стварности, интересују се за Европу и омогућава им да стекну више самопоуздања. Млади Срби, данас су активни Европљани и већ могу да допринесу бољем заједничком животу у Европи и на Балкану. Прошле године Амбасада Француске је била партнер младима из Смедеревске Паланке, а ове године ред је на младе девојке из Врњачке Бање, узраста од 13 до 18 година, а то су: Ивона Ивановић, Катарина Богићевић, Милица Ћирић, Ања Свилановић, Теодора Стаменковић и Анита Вилимоновић. Оне ће представљати своју општину и Француску 16. јуна, у програму који ће директно преносити Прва телевизија. Врњачка Бања има туристички, едукативни и културни потенцијал. Желим им срећу и верујем да ће баш Врњачка Бања, бити домаћин “Србије у ритму Европе” 2019. године”, речи су којима је своје обраћање завршила Вио.

Делегацију општине Врњачка Бања, чинили су помоћник председника општине Ненад Манојловић и координатор општине Врњачка Бања за програм “Србија у ритму Европе”, Срђан Удовичић.

 

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial