Skip to content

Document Header

ПРИНЧЕВСКИ ПАР У ПОСЕТИ ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ПРИНЧЕВСКИ ПАР У ПОСЕТИ ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

Врњачку Бању посетили су принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић.

Њихова краљевска височанства са сином Стефаном, угостио је у свом кабинету, у суботу, 17. октобра, председник Општине Бобан Ђуровић са сарадницима.

Мотиви посете принчевског пара били су успостављање сарадње са општинским руководством која би требало да унапреди туристичку понуду и културне садржаје али и реализација будућих заједничких пројеката. У разговору је обострано указано на историјску улогу Карађорђевића у развоју Врњачке Бање. Ова посета је остварена у сарадњи са председником Удружења „Краљевина Србија“ Мариом Мајсторовићем.

Председник општине Ђуровић, изјавио је новинарима да су Карађорђевићи допринели развоју и унапређењу Врњачке Бање и део су њене историје.

– Као што ми са поносом говоримо о њиховим делима, жеља нам је да неке будуће генерације са поносом говоре о ономе што смо ми урадили. Искрено верујем да ћемо успети у томе реализацијом пројеката у области екологије, туризма и очувања традиције који су били тема овог састанка, рекао је Ђуровић.

Након пријема и кабинету, принчевски пар Карађорђевић у пратњи представника Туристичке организације, обишао је знаменита места и туристичке атракције Врњачке Бање, споменик Александру Првом Ујединитељу, који  су Врњчани поново подигли на истом месту, идентичан претходном,  уклоњеном после Другог светског рата и спомен чесму Петру Другом Карађорђевићу.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial