Skip to content

Document Header

Промоција књиге “Краљ Милан и лејди Черчил”

Промоција књиге “Краљ Милан и лејди Черчил” published on

Читаоцима Врњачке Бање у библиотеци “Др Душан Радић” 8. јула представљена је књига “Краљ Милан и лејди Черчил” Драгославе Копривице.драгослава копривицаВинстон Черчил (1874-1965) државник и политичар Велике Британије ванбрачни је син српског краља Милана Обреновића (1854-1901) доказује Драгослава Копривица у свом роману „Краљ Милан и лејди Черчил“. Овај роман настајао је три године као резултат списатељичиног истраживања стотина књига, списа и чланака који су ослањани на грађу различитог порекла и различитих језика, публици у Врњачкој Бањи представљен је 8. јула у Библиотеци. Одломак из романа прочитала је Вишња Костић. Марија Беара, професор књижевности говорила је о интригантној теми романа која оставља простор за размишљање.

Знатижељна публика са пажњом је слушала историографске приче о којима су многи подаци проналажени у архивама европских земаља и мемоарима Џени Џером, познатој као лејди Черчил, „о непревазиђеној љубави с краљем Миланом Оберновићем“, чије је писане успомене касније наводно избрисао њен син Винстон.драгослава копривица

– Нашла сам се у миљеу начина живота владара и елите у Европи 19. века где су ванбрачна деца правило а не изузетак, и зато је ова прича могућа и добар увод у истину о рођењу Винстона Черчила. Волим да пишем смеле књиге, рекла је Копривица.

Драгослава Копривица, рођена Стефановић у Горњем Милановцу, дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, где сада живи. Аутор је великог броја есеја, приповедака и књига: „Освајање Ероса“, „Скице за ново доба“, „Дионизијски тромб“, Љубавни лет“, „Бесмртни Кастро и српски род“. Члан је Удружења књижевника Србије.

М.Ст.Ј.


 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial