Skip to content

Document Header

Промоција нове књиге Гордане Влаховић

Промоција нове књиге Гордане Влаховић published on

У Народној библиотеци „Др Душан Радић“ 25. јула промовисана је нова, осма књига списатељице Гордане Влаховић, Разодевање.Gordana Vlahovic

О књизи су говорили Бошко Руђинчанин, књижевник и др Милисав Савић, прозни писац и књижевни историчар.

Гордана Влаховић читала је одломке из свог романа и дочарала публици делић читалачког доживљаја. Према речима Бошка Руђинчанина „одломак из романа отворио је капију романа“.

– Гордана је покушала да завири у Врњачку Бању са књигом А возови су пролазили, давно, а са овим романом ушла је у Бању са својим јунацима. Књига се састоји од тридесет и једне кратке приче и захвата један вид бањске биографије. Одликује је страховита поетичност у стилу писања. Врло храбро је ушла у В. Бању са писањем, нашла је једну нит, рекао је поред осталог Руђинчанин.

– Ово је први роман о Бањи, прва бањска проза. То је прича о господској, аристократској Бањи, о високом друштву, испричана на убедљив уметнички начин. Роман је лепо написан, лако се чита, једноставне реченице са убаченим коментарима наратора. Разодевање је прича о прошлим временима, о Бањи које нема, о Бањи за којом чезнемо. Ову књигу би требало издати што пре, са старим разгледницама Врњачке Бање и та књига би требало да се нађе у сваком хотелу у Бањи, као инвентар. Ова књига то заслужује, рекао је Савић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial