Skip to content

Document Header

Против говора мржње у електронским медијима

Против говора мржње у електронским медијима published on

У Хотелу „Лидерс“, од 8. до 11. новембра реализован је пројекат Удружења грађана „Монитор“ из Новог Пазара, који је окупио двадесеторо младих, представника канцеларија за младе, студената, средњошколаца, омладинаца невладиних организација, омладинаца политичких странака из Југозападне Србије, односно из Новог Пазара, Тутина, Сјенице, Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља.protiv govora mrznje e

Семинар за вршњачке едукаторе у склопу пројекта „Изградња капацитета младих у области борбе против говора мржње у електронским медијима и на друштвеним мрежама у Југозападној Србији“ има подршку Амбасаде САД у Србији.

Доц. др Александар Ивановић, председник Управног одбора УГ „Монитор“ био је модератор координатор овог пројекта.

Предавања „Теоријска разматрања говора мржње“, „Говор мржње на Интернету“, „Говор мржње на локалним електронским медијима и на друштвеним мрежама у контексту Југозападне Србије“ и „Супротстављање говору мрежње на Интернету са посебним фокусом на Југозападну Србију“ одржала је доц. др Драгана Ранђеловић, док је доц. др Мирза Тотић учеснике семинара упознао са „Историјским развојем питања говора мржње у Сједињеним Америчким Државама и одговором друштва“ и са „Међународним, европским и домаћим правним стандардима у вези говора мржње“.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial