Skip to content

Document Header

Први солистички концерт чудесног Петра Стојковића

Први солистички концерт чудесног Петра Стојковића published on

Промовисање младих врњачких талената приуштило је публици у Замку културе, 18. јуна, изузетан доживљај. Наиме, Петар Стојковић, гимназијалац, одржао је свој први клавирски концерт.Koncert P. Stojkovic1 e

Надахнуто је извео Моцартове, Бетовенове и Бахове композиције и добио заслужени аплауз од бројне публике.

Петар Стојковић рођен је 25. априла 2000. године. Ученик је трећег разреда Гимназије у Врњачкој Бањи. Клавир је почео да свира пре три године, без похађања музичке школе, већ уз помоћ професора Милутина Предолца. Петар је, како сазнајемо, вишеструко талентован. Он се током школовања истицао освајањем бројних награда на различитим такмичењима из готово свих предмета у основној и средњој школи.

– Музички таленат је испољио још у основној школи док је био мој ђак. Као гимназијалац, пожелео је да свира клавир и у том новом изазову, победио је. Током мог дугогодишњег педагошког рада нисам наишао на такав таленат, рекао нам је Милутин Предолац.

Од директорке Гимназије, Дојне Стодић, сазнајемо да је Петар дошао у Гимназију као ђак генерације из основне школе.

– Он је ученик 3/3 природно-математичког одељења, а разредни старешина му је Славољуб Чкребо. Вансеријски је ученик, талентован за све предмете, а бави се и спортом и музиком.  Ове године ишао је на републичка такмичења из хемије, биологије и математике. Поносни смо на Петра Стојковића, каже Дојна Стодић.Koncert P. Stojkvic E

У сваком случају, Петар Стојковић има огроман потенцијал и биће интересантно видети како ће се определити за студије имајући у виду да је изузетно талентован за више области.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial