Skip to content

Document Header

ПРВИ СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ДУЊЕ СТЕВАНОВИЋ

ПРВИ СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ДУЊЕ СТЕВАНОВИЋ published on

У Замку културе, 17. јуна, пијанисткиња Дуња Стевановић одржала је свој први солистички концерт.

На репертоару су били Бахов Прелудијум и фуга, Бетованова Соната, Шопенова Етида, Брамсова Рапсодија и Алегро Барбаро Беле Бартока. Публика је уживала у надахнутом извођењу младе уметнице чији је убедљив наступ најавио сјајну каријеру. Гост концерта била је Дуњина сестра Ана која је одсвирала Бахов Менует и Шопенов Валцер.

Дуња Стевановић рођена је 3. јула 2000. године у Краљеву. Музиком се почела бавити са осам година када је уписала Нижу музичку школу „Стеван Мокрањац“ издвојено одељење у Врњачкој Бањи у класи професорке Вање Здравковић Срнић. Средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ у Краљеву завршила је класи професора Марка Голоскоковића. Током школовања учествовала је на неколико такмичења на којима је освајала награде: трећа награда на такмичењу „Мали виртуоз“ (Београд 2009.), друга награда на школском такмичењу младих пијаниста (Крагујевац 2013.), прва награда на такмичењу младих пијаниста (Крагујевац 2014.), прва награда на Републичком такмичењу некласичних ансамбала као члан триа „Le Cardelline“ (Београд 2017.). По завршетку ниже школе 2015. године, наступала је на концерту са Данилом Ђокићем и Ђурђином Грујичић. Наступала је у Галерији Народног музеја у Краљеву, Краљевачком позоришту, Општини града Краљева, Дому војске у Краљеву, биоскопу „Кварт“ у Краљеву и Замку културе на различитим манифестацијама и као гост концерата својих колега. Дуња је такође била члан Камерног хора СМШ „Стеван Мокрањац“ са којим је имала прилике да наступа у Норвешкој поводом стогодишњице независности Норвешке.

Ана Стевановић рођена је 12. фебруара 2009. године. Тренутно похађа Нижу музичку школу „Стеван Мокрањац“ издвојено одељење у Врњачкој Бањи у класи професорке Јованке Петровић. Наступала је у Галерији Народног музеја у Краљеву и салама музичких школа у Врњачкој Бањи и Краљеву.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial