Skip to content

Document Header

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ И ПРЕСТАНАК ИЗБОРНИХ РАДЊИ

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ И ПРЕСТАНАК ИЗБОРНИХ РАДЊИ published on

Општинска изборна комисија, на седници одржаној 16. марта, донела Решење о престанку изборних радњи на територији Општине Врњачка Бања.

Одмах по расписивању парламенталних  и локалних избора, 4. марта је одржана

прва седница Општинске изборне комисије. Усвојени су Пословник о раду,

Роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике

Скупштине општине Врњачка Бања и Одлука о обавезним елементима које треба да садржи споразум  о образовању групе грађана у циљу подношења изборне листе за избор одборника у СО Врњачка Бања. На истој седници донета је одлука о одређивању лица за стручну и административно техничку подршку Општинске изборне комисије као и акти којима се утврђују обрасци за спровођење избора.

Општинској изборној комисији, прва је своју изборну листу под називом „Александар Вучић – За нашу децу“ предала Српска напредна странка, Општински одбор Врњачка Бања, у петак, 6. марта. Изборна листа је проглашена у року од 24 сата, под редним бројем 1. Изборна листа под називом „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“, примљена је и проглашена 9. марта, под редним бројем 2.

Због проглашења ванредног стања,  Републичка изборна комисија донела је решење о престанку изборних радњи. Сходно томе је Општинска изборна комисија, на седници одржаној 16. марта, донела Решење о престанку изборних радњи на територији Општине Врњачка Бања.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial