Skip to content

Document Header

“Разговори о Сребреници”

“Разговори о Сребреници” published on

У салону врњачке Библиотеке 6. августа водили су се „Разговори о Сребреници“ захваљујући организаторима, Српском удружењу „Ћирилица“ и Удружења „Српски одговор“. Промовисана је најновија, двадесета књига Љиљане Булатовић Медић „Сребреница: Лаж и подвала српском народу“.promocija knjige -srebrenica

Присутнима су се обратили Милорад Ђошић, члан УО Удружења за одбрану ћирилице, Мића Живојиновић, председник Удружења Српски одговор“, Љубиша Ристић, истраживач. Јуриј Качајев отпевао је своју песму о цару Лазару. Публику је поздравио и Душан Вукојевић, потпредседник Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида.

–Прича о Сребреници давно је пројектована, а 1995. године  су се стекли услови да постанемо кривци, да окајавамо нешто што нисмо учинили. Био сам борац, ратник. У рат сам отишао јер сам хтео да браним своје огњиште, рекао је Душан Вукојевић, некадашњи вајар, а након губитка обе ноге и десне руке, сликар.

–Ова књига представља истински документ којим се разоткрива злотворска лаж, цинична и фашистоидна подвала Србима да су извршили непостојећи „геноцид“ над Муслиманима. Та лаж кована је на Западу између Клинтона и Изетбеговића, како би се оправдали сви злочини и геноцид над Србима од Јасеновца до данас. Срби су нечасно оптужени, рекао је Момир Лазић, главни и одговорни уредник и издавач и обећао да ће штампати истину о свом народу док је жив.

Љиљана Булатовић Медић рекла је да је ову књигу документаристике писала на основу личних сазнања. Од двадесет објављених књига, пет књига је о Косову и Метохији.

–Снага српског народа је у знању и самопоштовању. Ова књига је заокружење моје жеље да се формира истински фонд. Ово је мој прилог. Неонацисти су знали нешто што ни данас не знају многи Срби из Сребренице. Да је Сребреница била средиште прве српске епархије у Босни! Да је 1232. године у Сребреници основана прва православна митрополија, рекла је Љиљана Булатовић Медић.

Жарко Марковић повереник Удружења за одбрану ћирилице за В. Бању уручио је Монографију о Новом Селу вуковцима средњих школа из Н. Села, Данијели Сеочанац и Игору Жерађанину.

 

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial