Skip to content

Document Header

“Разиграно пролеће” у Врњачкој Бањи

“Разиграно пролеће” у Врњачкој Бањи published on

Фестивал фолклора намењен најмлађима под називом „Разиграно пролеће“ одржан је у Врњачкој Бањи тачније у cали врњачког биоскопа у суботу 9. јуна.РАЗИГРАНО ПРОЛЕЋЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Организатор ове манифестације је КУД „Извор“ Врњачка Бања на челу са Весном Ћирић.

 -Пуно ми је срце што вас видим у оволиком броју и надам се да ће нас из године у годину бити све више и више, рекла је председница КУД-а „Извор“ Весна Ћирић у свом поздравном говору док је фестивал прогласио отвореним помоћник председника општине Врњачка Бања , Ненад Манојловић.

На дечијим сусретима играма из Србије и Црноречја представило се  КУД „Железничар“ из Ћуприје, АКУД „Војвода Степа“ Кумодраж, КУД „Извор“ ,КУД „Белац“ Придворица, КУД „Традиција“ Трстеник, АФА „Светозар Марковић“ СКЦ Крагујевац , КУД „Милан Ајваз“ Крстур,  КУД „Сава Јеремић“ Ражањ, КУД „Моравац“ Горње Видово. У даљем току програма врњачкој публици играма са планине Рудник представило се КУД „Типопластика“ Горњи Милановац а чобанским надигравањем КУД „Искон“  Шимановци.

Чување традиције и неговање фолклорне традиције, задатак је свих културно уметничких друштава а управо захваљујући фолклору цео свет има прилику да се упозна са нашом културом.

 

A.C.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial