Skip to content

Document Header

Реализација програма стручног оспособљавања младих

Реализација програма стручног оспособљавања младих published on

Никола Јовановић, директор, Маја Матовић, координатор и Жељко Вујовић, ПР  из Академије Оксфорд, Сања Цветковић, координатор Канцеларије за младе В. Бања и Марија Рајковић Ћосић, заменик координатора КЗМ били су 8. априла на пријему у Кабинету председника општине, Бобана Ђуровића.Kancelarija za mlade

Повод за пријем било је подношење информације председнику о почетку реализације новог, вредног пројекта који ће стучно оспособити 80 младих људи са територије Општине Врњачка Бања. Са Канцеларијом за младе Академија сарађује од 2015. године.Канцеларија за младе општине Врњачка Бања  у сарадњи са Академијом Оxфорд Краљево реализује пројекат „Програм стручног оспособљавања младих“, који спроводи Општина Врњачка Бања, а финансира Министарство омладине и спорта.

– Програм траје осам месеци. Званично смо данас кренули са реализацијом, с тим што ће месец дана тећи промоција и расписивање конкурса. Незапослени млади људи од 18 до 30 година, њих 80, конкурисаће за укупно седам обука. Активна обука ће трајати пет месеци, рекла је Марија Рајковић Ћосић.

– Омладински клуб биће опремљен са адекватним намештајем. Што се услова тиче, предност ће имати деца самохраних родитеља, а један од критеријума конкурса је и да пријављени кандидат има пребивалиште у врњачкој Општини најмање пет година, рекла је Сања Цветковић.

– Неке од обука које ће спроводити су: Курсеви страних језика (енглески и руски); Курсеви рачунара: Microsoft пословни Office пакет (Windows, Word, Excel, интернет)  и курс WordPress; Курсеви неге и лепоте (козметичар и фризер); Административни курсеви: Књиговодство – обухвата просто књиговодство, двојно књиговодство трговинских привредних друштава, погонско књиговодство и израду завршног рачуна, рекао је Жељко Вујовић, ПР Скадемије Оксфорд.

Према речима директора Николе Јовановића, сертификат је валидан за уписивање у радну књижицу и одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Сертификати су званично признати у Србији и у земљама Европске уније.

Председник општине, Бобан Ђуровић био је задовољан презентацијом новог пројекта и пожелео је пуно успеја у реализацији јер према његовим речима „најбољи пројекат је завршен пројекат“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial