Skip to content

Document Header

РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ ЦЕНТРА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ

РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ ЦЕНТРА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ published on

АГРО-БИЗНИС ИНКУБАТОР ЗА ИНВЕНТИВНЕ СТУДЕНТЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Реализација пројекта „Агро-бизнис инкубатор за инвентивне студенте пољопривреде“

Почела је септембра месеца 2019. године када је одржан прелиминарни састанак пројектног тима у саставу: мр Валентина Крстић – менаџер пројекта, проф. др Сретен Јелић – консултант за спровођење истраживања и др Мерсида Јандрић – предавач. На овом састанку су дефинисане обавезе сваког члана и датуми за извођење пројектних активности (израда промотивних флајера и плакта, извођење предавања на пољопривредним факултетима и спровођење истраживања). Током октобра месеца одржан је први састанак пројектног тима, а затим и постигнути су договори са партнерима на пројекту, Пољопривредним факултетом у Крушевцу и Високом пољопривредно-прехрамбеном школом у Прокупљу за спровођење обука и формирање Агро-бизнис инкубатора.

На Пољопривредном факултету у Крушевцу, 5. новембра, стручни сарадник др Мерсида Јандрић студентима је одржала обуку о основама предузетништва и изради бизнис планова у области пољопривреде, а проф. др са Пољопривредног факултета из Београда, Зоран Рајић одржао је предавање о савременим достигнућима, иновацијама у области пољопривреде. Исте обуке и предавања су одржане студентима Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу дана 13. новембра. На обукама у Крушевцу је присуствовало 56 студената, док је у Прокупљу било присутно око четрдесетак студената.

Приликом обука и предавања студенти су попунили анкетне упитнике који ће се уз стручну подршку консултанта проф. др Сретена Јелића анализирати и дати слику стања и потреба студената пољопривреде са ових факултета што ће бити смернице за даље унапређење рада у циљу подизања компетенција студената.

У наставку пројекта заинтересовани студенти ће у Агро-бизнис инкубатору на свом факултету односно школи развијати своје бизнис идеје у нацрт бизнис планове, док ће им њихови ментори-координатори (проф. др Јелена Милановић у Крушевцу и проф. др Драган Оровић у Прокупљу) давати стручну консултативну подршку за унапређивање бизнис плана. На основу израђених бизнис планова имаће прилику да убудуће код појединих донатора конкуришу за финансијска средства.

Овај пројекат спроводи Центар за децу и омладину Врњачка Бања у партнерству са Пољопривредним факултетом из Крушевца и Високом пољопривредно-прехрамбеном школом из Прокупља, уз финансијску подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Поште Србије.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial