Skip to content

Document Header

Реконструкција дела Краљевачке улице и кружног тока

Реконструкција дела Краљевачке улице и кружног тока published on

Након Слатинског венца и Гочке улице, почели су радови на реконструкцији у делу Краљевачке улице, као и самог кружног тока код ауто-мото друштва. rekonstrukcija kraljevacke ulice vrnjacke novineУслед великог оптерећења, дошло је до оштећења асфалта на кружном току. Због неравнина које су се појавиле услед потапања коловозне траке на самом кружном току, донета је одлука да се изврши уклањање постојећег асфалта и изврши јаче збијање тла, као и убацивање бољег и квалитетнијег асфалта, који ће издржати велика оптерећења.

“Поред тога ради се и улица која пролази поред тзв. објекта Шумадије у Врњачкој Бањи, до семафора, која је такође у јако лошем стању. Више пута је крпљена, више пута су вршене интервенције, тако да не приличи Врњачкој Бањи, да у таквом стању има једну улицу”, речи су првог човека Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића.

Проблем који дуги низ година постоји у овом делу Врњачке Бање је практично непостојање атмосферске канализације, што доводи до отежаног кретања како пешака, тако и аутомобила.

“Оно што смо данас затекли на терену јесте једно потпуно недомаћинско пословање људи, који су у претходном периоду водили општину. Кад кажем у претходном периоду, не мислим на период од пре 4 године, већ на дуже време уназад и који су били на руководећим местима у одређеним предузећима.  Сада смо наишли на ситуацију  да атмосферска канализација буквално и не постоји у овом делу општине, иако постоје шахтови који дају назнаку да постоји канализација”, навео је Ђуровић, који се на лицу места уверио у постојеће стање ствари, са сарадницима и људима из струке.

“Није ни чудо што су се у овом делу Врњачке Бање за време киша јављале воде, које су онемогућавале и онеспособљавале саобраћај. Сада смо дошли са стручним екипама, да покушамо да нађемо решење. Да видимо шта је све то могуће одрадити, да уведемо пре свега атмосферску канализацију, да доведемо до колектора и спроведемо до крајње станице, до реке”, истакао је Бобан Ђуровић. vrnjacka banja kraljevacka ulicaОсим асфалтирања дела Краљевачке улице, поред Шумадије, тротоари који су у јако лошем стању и чији су ивичњаци искрзани добиће нов изглед. Тиме, као и сређивањем асфалта на кружном току, сама Врњачка Бања ће добити још један уређен део, на задовољство како гостију, тако и Врњчана.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial