Skip to content

Document Header

Реконструкција школског ресторана “Истра”

Реконструкција школског ресторана “Истра” published on

Почетком октобра 2016. године почели су радови на доградњи и реконструкцији кухињског блока у школском ресторану „Истра“.rekonstrukcija-istre

Средства је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и то, 12,5 милиона динара за прву фазу радова. Угоститељско туристичка школа је предала пројекат за другу фазу, а министар Шарчевић је обећао средства за машинске и електро радове као и за опремање.

  • Ако све буде ишло по плану, нову туристичку сезону Школски ресторан ће дочекати са модерном кухињом израђеном и опремљеном по HACPP стандарду. Још значајније за нас је што ће нови простор омогућити да ученици обављају практичну наставу у простору који ће да испуњава услове за радионичарски рад.

Након ових радова, да би објекат био комплетан, предвиђено је да школа из сопствених средстава опреми услужни део објекта – ресторан који ће бити у стилу класичног ресторана и кафану која ће бити опремљена у стилу бечке кафане. То неће бити импровизација и имитација бечке кафане, већ оригинал који нпр. постоји у Хотелу „Европа“ у Сарајеву.

Нова кухиња ће имати 250 квадратних метара. Зграда школског ресторана је под заштитом државе тако да ће Завод за заштиту споменика културе Краљево одлучити о боји фасаде, столарији. Са овим објектом биће у потпуности реализован наставни план и програм за све наше профиле, што представља најкомплекснију активност у школи, јер 800 ђака у 28 одељења и 115 група колико имамо, треба организовати тако да настава нормално функционише, рекла нам је Јелена Чеперковић, директор УТШ.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial