Skip to content

Document Header

Риболов: Ухватите буцова, племенитог господина

Риболов: Ухватите буцова, племенитог господина published on

Буцов (или болен, како се још назива) лови се углавном “господски”, вараличарским прибором на све могуће типове лептира, воблера, кашика… Овај “господин” храни се искључивио живом, здравом рибом, па га спортски риболовци из тог разлога цене као да је племенитог рода.neca - 1

Природне воде, у које спада и Западна Морава, богате су овом врстом рибе. На једном од својих омиљених места на Морави, на очиглед многобројних вараличара и посматрача, четрнаестогодишњак из Новог Села,  Немања Новичић, осамнаестог дана у мају месецу, на потесу “Вртљага”, на воблере познатог произвођача “Ујка”, ухватио је једног буцова тежине 2.85 кг, а након само пар минута на његовј удици нашао се још један мањи, тежак 1.7 кг.

-Буцов је снажан,брз и окретан, а моје самопоуздање и посвећеност у сваком изласку на воду чине ме успешним спортским риболовцем. Ова вода је заиста пребогата буцовом, већ сам успео да ухватим велики број ове врсте предатора. Технику вараличарења свакодневно усавршавам и овог пута, са сигурношћу могу да тврдим да буцов изванредно реагује на “Ујка” воблере, тако да тајни “рецепт”за хватање буцова не постоји. Будите упорни, излазите на воду када год вам то слободно време допусти и не брините.Свима желим успешан лов буцова- изјавио је Немања Новичић.

ВеСт

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial