Skip to content

Document Header

Роман “Отуђена” представљен у врњачкој библиотеци

Роман “Отуђена” представљен у врњачкој библиотеци published on

Списатељица из Врњачке Бање, прецизније из Грачаца, Славица Марић представила је 8. јуна у салону врњачке Библиотеке свој нови роман „Отуђена“.Славица Марић представља одломак из новог романа

И своју прву књигу „Своја или ничија“ Славица Марић је промовисала у родном месту, а као и тада, и овога пута је присуствовао велики број посетилаца. Као модератор је успешно дебитовала Марина Ђорђевић, а учешће је узела и Софија Аћимовић, матурант врњачке Гимназије, која је читала одломке из романа. Ауторка је истакла да јој је требало 18 месеци да напише своју нову књигу и да је она у себи има пуно аутобиографских елемената. У наставку је рекла да она не пише фикцију и да отуда толико биографских момената у њеном новом делу. У духу модерне и комерцијалне књижевности којом се бави, Марић се похвалила да је први тираж већ распродат и да се њене списатељске мисли често цитирају и „деле“ на друштвеним мрежама. Поменула је и да јој је засметало када је видела своју мисао на једној од друштвених мрежа, а испод које је био потписан ни мање ни више него Ива Андрић. У духу књижевности којој ауторка нагиње, радња романа се дешава у више држава, а судбина јунакиње иде од сиромаштва до коначног  успеха, међународних размера, али не без пуно изазова и недаћа.Промоција Отуђене је изазвала велику пажњу читалачке публике (1)

На крају вечери је уследило потписивање романа и сликање са ауторком, која је поменула да тек следе промоције њене нове књиге, које ће укључивати и гостовања ван граница наше земље.

 

М.С.

Фотографије: Лепосава Стругаревић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial