Skip to content

Document Header

Руђинци, Штулац и Врњци добијају амбуланту

Руђинци, Штулац и Врњци добијају амбуланту published on

Завршетком радова на некадашњем објекту Мофазе у Руђинцима код железничке станице, становници Штулца, Врњаца и Руђинаца добиће своју амбуланту.

Имовину бившег Врњачког предузећа Мофаза, чине земљишнa површинa од 38 ари и 88m2, један пословни објекат површине 251m2 и три помоћна објекта укупне површине 177m2. Имовина предузећа Мофаза, која је својевремно отишла у стечај, прешла је у својину Републике Србије. Залагањима локалне самоуправе, Републичка дирекција за имовину, донела је одлуку о преносу предметних непокретности у својину општине Врњачка Бања. У интересу локалног грађанства, донета је одлука да се простор преуреди у сеоску амбуланту за насељена места Руђинци, Штулац и Врњци.

„Отварањем амбуланте за пријем и лечење грађана Штулца, Врњаца и Руђинаца смањиће се број пацијената у Врњачкој Бањи, а становницима ових места биће омогућено да имају адекватну здравествену службу, која ће моћи да им пружи све неопходне услуге“, говори Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

Реновирани објекат биће вишенамнеског карактера, где ће поред амбуланте, између осталог бити смештена пошта, као и месна канцеларија и канцеларија Савета месне заједнице.

„С обзиром да је део зграде где се транутно налазе пошта и месна канцеларија реституцијом враћен власнику, у реновираном објекту Мофазе, поред амбуланте, простор ће бити опредељен и за пошту и месну канцеларију, као и за канцеларију Савета месне заједнице, док ће остале канцеларије бити намењене за потребе младих, прензионера и удружења“, истиче Ђуровић.

Вредност радова, које финансира Врњачка општина је око 3.500.000 динара, а који поред реконструкције објекта Мофазе, подразумевају и партерно уређење. Према уговору, са извођачем радова, Врњачком фирмом „Бетмонт“, завршетак радова на Мофази би требао бити готов до 10. августа 2019. године, након чега ће локална самоуправа обезбедити све потребне папире, како би амбуланта за насељена места Руђинци, Штулац и Врњци, што пре отпочела с радом.

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial