Skip to content

Document Header

Садржајан празнични одмор у Врњачкој Бањи

Садржајан празнични одмор у Врњачкој Бањи published on

Врњачка Бања ће за првомајске празнике бити домаћин многобројним домаћим и иностраним гостима.kupatilo меркур

“Врњачка Бања је омиљена дестинација у време првомајских празника, и према проценама продајних служби очекује се преко 15.000 гостију, и ми смо за њих припремили разна дешавања да би им боравак учинили што садржајнијим“ каже Горан Каравесовић из Туристичко информативног центра Врњачке Бање.
Тих ћете дана уживати у сајму цвећа, сувенира и старих заната на врњачкој променади ( 30.04.-04.05 ), у дискотеци „Подрум“ ће бити организован забавни програм ( 1-3. мај ) где ће поред клупских бендова наступити и Жељко Васић, а ту је и првомајски хикинг до планине Гоч.
Оно што се посебно издвајамо је првомајска шетња ( ХИКИНГ ) до планине Гоч, која почиње у 8 часова, а завршава се око 12 часова. Стаза је средње напорна, дужине око 10 км, а обезбеђен је водич и медицинска служба.Учесници се пењу на око 1.000 метара надморске висине до ловачког дома где их чека организован ручак, а око 16 часова организован аутобуски повратак у Врњачку Бању.гоч
„ Ово ће постати традиционална манифестација у организацији Туристичке организације ВБ и планинарског клуба Гоч, а на учесницима је само да понесу добро расположење, а за остало ћемо се ми побринути“ …наводи Горан Каравесовић.
Иначе, Гоч је познато планинско одмаралиште са великим бројем рибњака са свежом планинском пастрмком ( 1кг- 800-1.000 динара) која се може спремити на лицу места у етно амбијенту. Ту је и језеро одакле Врњчани пију воду, а наравно треба поменути и жичару, па ресторане и кафане у којима се можете окрепити. Цене смештаја на Гочу су од 1.100,оо динара пун пансион у одмаралишту „Цветна долин“па до 2.200,оо  динара – „Хоризонт“.
Треба напоменути да су у хотелу “Бреза” продати сви првомајски аранжмани, што и не чуди када се узме у обзир да је четвородневни аранжман био 7.667 динара, а дете до 10 година је имало бесплатан боравак. Ту је и најпопуларнији затворени базен полуолимпијских димензија. У хотелу “Александар” је такође све распродато, а смештај су резервисали стални гости, које и овог пута дочекује “првомајска вечера”, тј. печено јагње у башти хотела. Сутрадан,  2. маја, у овом хотелу организује се излет до манастира Свете Петке, Љубостиње и Жиче.
СБ „ Меркур“ је продала готово све капацитете за првомајске празнике, и из ове куће не сумњају да ће све аражмане попунити јер комбинују аква и велнес програм уз пешачке туре и излете,  што гарантује садржајан боравак у овој установи. Четвородневни аранжман са велнес услугом и кориштењем аква центра кошта 9.570 динара, а дете до 12 година има гратис боравак.
Најексклузивнији врњачки објекат за смештај “Соларис ризорт” је продао све првомајске пакете.јапански врт

ХТП „Фонтана“ је попуњена са 40%, у објектима „Краљ“ је попуна 90%, „Шумадија“ 90%, „ИWА“ 60%, „Цветни конаци“ попуњено 100% , али с обзиром да Врњачка Бања располаже са највећим бројем смештајних јединица у Србији, увек је могуће наћи неко слободно место…..додаје Горан Каравесовић из Туристичко информативног центра.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial