Skip to content

Document Header

Састанак Републичке стручне комисије за примарну здравствену заштиту

Састанак Републичке стручне комисије за примарну здравствену заштиту published on

Републичка стручна комисија за примарну здравствену заштиту, 7. новембра, у врњачком Дому здравља „Др Никола Џамић“ одржала је редовни састанак. Домаћини су били др Весна Малићанин, директорка Дома здравља и др Предраг Џамић, њен заменик.Dom zdravlja

– Мени је велика част и задовољство, а истовремено и велика обавеза да оправдам њихов данашњи долазак и одабир Врњачке Бање и мене као директора Дома здравља. Част и задовољство је бити део ове екипе Републичке стручне комисије. Ја сам најмлађи члан, пре годину дана именована сам од стране Министарства здравља. Када су изразили жељу да се састанак одржи у Врњачкој Бањи, причинили су ми велико задовољство, јер ту су представници Министарства здравља, Републичког фонда здравственог осигурања, Института за јавно здравље „Батут“, ту је директор Хитне медицинске помоћи у Београду, представници домова здравља Вождовац, Стари град и Нови Београд, као и директор највећег дома здравља у Србији, нишког Дома здравља, проф. др Милорад Јеркан и моја маленкост, директор врњачког Дома здравља. Др Јеркан и ја смо као представници унутрашњости, практично најбољи амбасадори за примарну здравствену заштиту, тачније за домове здравља. Састанци се одржавају редовно. Председница Републичке стручне комисијије, примаријус др Мирјана Лапчевић,  је врло одговорна, савесна жена. Од тих људи заиста има шта да се научи, чује, просто сам увек на извору свих нових информација и иновација и много значи кад ја дођем са премијерним информацијама из Министарства и са одређеним моделима и применим их у нашем Дому здравља, односно, пренесем својим колегама везано за Рашки округ, а наравно, и другим директорима у унутрашњости.

На радном састанку било је речи о текућим проблемима у здравству, иновацијама у лековима проблематици примене ИЗИС-а“ – програма за заказивање и др, рекла нам је др Весна Малићанин, директорка врњачког Дома здравља.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial