Skip to content

Document Header

Састанак Уније жена: Превенција насиља над женама

Састанак Уније жена: Превенција насиља над женама published on

Председница Уније жена ОО СНС Драгана Хаџи-Ристић организовала је 7. децембра, у просторијама странке, трибину у циљу обележавања Међународног дана људских права у оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.Sastanak Unije zena

„Превенција  насиља над женама“ била је тема овог састанка који је окупио око шездесет жена. Предавање је одржала Сандра Миодраговић, директорка Центра за социјални рад која је нагласила важност доследне примене Закона о спречавању насиља у породици, али важност едукације, превенције и оснаживања жена. Након предавања развила се дискусија, одговорено је на доста питања, разрешене су неке недоумице које се односе на заштиту од насиља, његово спречавање, пријављивање надлежнима… Може се рећи да је остварен циљ самог предавања, а то је оснаживање жена и подизање свести о превенцији насиља над женама, као и породичног насиља.

– Током трибине жене су узеле активно учешће у дискусији, јављале су се за реч, износиле примере из живота, размењивале мишљења и искуства. Показале су да су јако заинтересоване за ову тему и изразиле жељу да се овакве трибине чешће одржавају, рекла нам је Драгана Хаџи-Ристић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial