Skip to content

Document Header

Саветовање слепих и слабовидих жена у Хотелу “Бреза”

Саветовање слепих и слабовидих жена у Хотелу “Бреза” published on

У Хотелу „Бреза“ у Врњачкој Бањи од 2.до 4. јула одржано је  Саветовање слепих и слабовидих жена Србије  у организацији Савеза слепих Србије , у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.kongers 11

Сарадња Женског центра Милица и Савеза слепих Србије остварује се другу годину за редом. Тим који су чинили  Весна Бонџић председница ЖЦ „Милица“, др Весна Малићанин, подпредседница и др Бранислава Милетић чланица ЖЦ Милица одржао  је едукацију и обуку самопрегледа дојке на Конгресу слепих и слабовидих особа 2018. који се традиционално сваке године одржава у Хотелу „Бреза“ у Врњачкој Бањи.kongers 22

На Саветовању су били присутни представници Министарства за рад, запошљавање и борачка питања, Национална служба за запошљавање Филијала Краљево,који су предатавили програм Подстицајне мере активне политике запошљавања особа са инвалидитетом.
Др Весна Малићанин је говорила о важности превентивнигх прегледа како дојке тако и гинеколошких органа. Весна Бонџић је подсетила на важност самопрегледа и одговорност према сопственом здрављу, истичући свој пример, док је др Бранислава Милетић одржала обуку самопрегледа дојке прилагођену слепим и слабовидим особама на којој су жене уз помоћ тима ЖЦ Милица научиле како и када да обављају самопреглед, као и на какве промене треба обратити пажњу приликом самопрегледа. Др Весна Малићанин је одговарала на питања присутних дама, али и мушкараца који су желели да се информишу и едукују имајући у виду да је карцином дојке заступљен и у мушкој популацији.
Договорено је да Женски центар Милица и Савез слепих Србије потпишу Меморандум о сарадњи како би током целе године радили на унапређењу квалитета живота и здравља слепих и слабовидих жена.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial