Skip to content

Document Header

СБ „МЕРКУР” ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИОТЕРАПЕУТА

СБ „МЕРКУР” ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИОТЕРАПЕУТА published on

Плато код Термоминералног купатила био је 7. септембра испуњен великим бројем вежбача свих узраста, а повод је био традиционално обележавање Међународног дана физиотерапеута. Јавни час вежбања који је организовала Специјална болница „Меркур“ имао је адекватан слоган – „Покретом до здравља“.

Велики бројве учесника
Велики број учесника

Несвакидашњи час посвећен општем здрављу водили су физиотерапеути и дипломирани професори физичког васпитања СБ „Меркур“, као и главни терапеут Наташа Миличић.

Учесници јавног часа били су: пацијенти и гости СБ „Меркур“, гости из других врњачких хотела, запослени СБ „Меркур“, ученици основних и средњих школа у Врњачкој Бањи, спортски клубови и невладине организације.

Поштовани терапеути и туристи, драга децо и суграђани, овде смо да прославимо Међународни дан физиотерапеута. Данас промовишемо покрет као лек. Лек за мале да здраво порасту, лек за старе да дуже и квалитетније живе. Ја сам данас овде и другим поводом. Свакодневно у нашим објектима има више од 20 људи који не могу да буду са нам. Они леже због болести (шлог, протеза кука, прелом…) и за њих је од пресудног значаја посвећеност и знање терапеута. За њих је то често питање живота и смрти. Ја сам ту да у име једне мање видљиве, ненаметљиве и честите Србије поздравим ове вредне људе и да им кажем да су видљиви, потребни и поштовани. То су терапеути.

Срећан вам празник драги терапеути, поздравила је присутне др Биљана Јаћимовић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације СБ „Меркур“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial