Skip to content

Document Header

Сећање на човекољубље британских лекара и болничарки

Сећање на човекољубље британских лекара и болничарки published on

Црвени крст Врњачке Бање, на себи својствен начин, обележио је 8. мај, Светски дан Црвеног крста, односно 155 година од оснивања Међународног Црвеног крста.Dan Crvenog krsta

Организовао је свечаност крај Спомен-плоче човекољубљу британских жена – лекара и болничарки које су 1915. године лечиле српске рањенике и болеснике у Врњачкој Бањи. Др Весна Малићанин, директорка Дома здравља, том приликом положила је цвеће, а почаст хуманитарним посленицима одата је и кроз краћи културно уметнички програм у коме је наступио Хор „Врњачки вез“ као и Даница Карамарковић која је казивала поему Стефе Вановац „Хуманост на делу“. Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, Иван Џатић, заменик председника општине и Славиша Пауновић, начелник Општинске управе, као и ученици Угоститељско-туристичке школе.

– Поверење које је стекао Црвени крст мора се чувати, управо због људи којима је потребан. Црвени крст ће постојати док буде људи који неће живети само за себе, који ће део свог живота поклонити деци којој треба вратити осмех, човеку коме треба пружити помоћ, рекао је Слободан Дишовић, секретар ООЦК, обраћајући се присутнима.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial