Skip to content

Document Header

Седница Штаба за ванредне ситуације

Седница Штаба за ванредне ситуације published on

Седница Штаба за ванредне ситуације одржана је 26. децембра у великој скупштинској сали. Седницу је водио Бобан Ђуровић, комадант Штаба, а на његов предлог усвојени су записници о раду са претходних седница и усвојен је дневни ред седнице.stab

Прва тачка била је Извештај о раду за 2017. годину. Према речима Бобана Ђуровића изузев елементарне непогоде у јуну која је захватила Рсовце, Грачац и Отроке због чега је на делу територије општине Врњачка Bања било проглашено ванредно стање и мањих пожара на појединим утринама, година је била добра. Радило се на рашчишћавању последица елементарне непогоде,  a тренутно су у изради пројекти за оштећене мостове па се њихова изградња очекује почетком следеће године (укупно их има четири). Комисије су радиле на терену и процениле штету,  па ће се наставити са даљом процедуром.  Што се тиче водоснабдевања – није било прекида у снабдевању пијаћом водом, а вода се уредно контролише. Кад је реч о противградној одбрани ни у тој области није било потребе да се реагује тако да ракета има у свакој противградној станици. Родољуб Џамић, члан Штаба затражио је детаљније податке о броју ракета са којима противградне станице располажу.

Извештај о раду је усвојен, а о плану за наредну 2018. годину говорио је Бојан Ратковић, начелник Штаба,  а планиране активности су датиране и временским роковима. У плану је анализа стања система за јавно узбуњивање које је инсталирано 80-их година прошлог века,  а извршиће се у сарадњи са Одељењем за ванредне ситуације из Краљева. Затим ће се израдити Оперативни план за одбрану од поплава, сагледаваће се припремљеност противградних станица и тако редом.

За нове чланове штаба, услед настајања нових јавних предузећа и престанка са радом претходних, уместо Војкана Николића из Дирекције за планирање и изградњу,  именован је Бранислав Бежановић из Општинске стамбене агенције, затим уместо „Белог извора“ сада послује „Белимарковац“ с тим што је на руководећем месту директор непромењен – Драгослав Благојевић и новоосновано је јавно предузеће „Бањско зеленило“ и директор тог предузећа – Небојша Ристић треба да узме учешће у раду Штаба.

На истој седници,  услед промена председника месних заједница именовани су нови повереници и заменици повереника цивилне заштите. У Подунавцима уместо Верољуба Васовића именован је Славко Пандрц; у Новом Селу уместо Милана Радуловића именован је Драган Лазаревић; у Врњцима уместо Животе Смиљанића именована је Јелена Срејић; у Штулцу уместо Драшка Вучића именован је Саша Стојановић; у Врњачкој Бањи уместо Ненада Јокића именован је Бојан Новоселац и у Станишинцима уместо Горана Илића именован је Југослав Дубравац. Даље, Бобана Ђуровића замениће Горан Ђуровић; Горана Арсића Бојан Рсовац; Спасић Радета Драган Лазић и за Отроке, најмлађу месну заједницу која до сада није имала повереника именује се Радован Вукомановић. Предлог Родољуба Џамића подржали су сви чланови Штаба да се повереници и њихови заменици позову и да се упуте у нове задатке, права и обавезе, да им се објасни шта треба да раде, начин поступања у случајевима ванредних ситуација, да им се објасни да могу да окупе и формирају тим цивилне заштите за своје село или градску месну заједницу.

На крају је одлучено да се помогне Милисаву Бугариновићу са Гоча коме је ветар однео кров са штале. Потребно је да надлежни из Општинске стамбене агенције направе записник и процене штету како би задужене организације за помоћ могле да реагују.

М.В.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial