Skip to content

Document Header

СЕРГЕЈ БУБКА ГОСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

СЕРГЕЈ БУБКА ГОСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ published on

Водећи људи светске и српске атлетике, Сергеја Бубку, потпредседника Светске атлетске федерације, Добромира Карамаринова, председника Балканске атлетске федерације, Роберта Емијана, председника Јерменског атлетског савеза, Слободана Бранковића, директора Атлетског савеза Србије, примио је 27. новембра у свом Кабинету председник врњачке општине са својим сарадницима. Бобан Ђуровић упознао је своје госте са потенцијалима Врњачке Бање, посебно спортско-рекреативног и високобуџетног туризма, као и са активностима локалне самоуправе на изградњи спортске инфраструктуре.

– Велико ми је задовољство што сте у Врњачкој Бањи, чуо сам да сте по први пут овде и надам се да то неће бити и једини пут. Надам се да ћете се добро осећати у хотелу у коме сте смештени, али и у амбијенту Врњачке Бање, најпосећенијег туристичког места у Србији које остварује преко милион ноћења туриста годишње. Врњачка Бања је позната по термоминералним изворима, великој уређеној парковској површини, а у непосредној близини је планина Гоч која се све више користи за спортске активности.

Изградили смо неколико великих спортских објеката, углавном због припрема великих тимова и појединаца који долазе на припреме, четири спортске хале које су у функцији свих дворанских спортова, као и спортске терене за фудбал и тенис, као и стазе за рекреативно трчање по Гочу и ширем центру Бање. Сада завршавамо уз помоћ Министарства спорта и државе Тренажни центар за водене спортове који ће бити Национална кућа водених спортова у Србији. Тако да нам је посебна част што је управо овако један тим светских спортских имена у Врњачкој Бањи. Ми желимо да овај састанак буде не само свечаног карактера, већ и један радни састанак на коме желимо да искажемо велику заинтересованост да заједно са вама, АСС у наредном периоду сарађујемо да бисмо што више активности пребацили у В. Бању, са циљем и идејом да сви потенцијали Врњачке Бање буду паметно искоришћени у домену спорта, рекао је Ђуровић.

Слободан Бранковић захвалио се на гостопримству.

– Трудио сам се да што више пројеката иде по Србији, да не будемо само усмерени ка Београду. Волео бих, а знам да ви то можете, да направите једну добру трим стазу коју ће користити и туристи, то би вас ставило на мапу градова који се баве атлетиком и трчањем, а у новембру следеће године могли би да организујемо Крос Балкана на тој стази и да добијете један сертификат који ће вам значити за у будуће. Била би то прилика да се поново видимо са око 200 атлетичара са Балкана, предложио је Бранковић.

Добромир Карамаринов рекао је да Бобан Ђуровић није само градоначелник краљице туризма, већ и атлетике Балкана јер ће управо у В. Бањи бити проглашени најбољи атлетичари Балкана.

Природа и архитектура Врњачке Бање оставила је леп утисак на Сергеја Бубку и он је изразио велико задовољство што је овде у Врњачкој Бањи, а посебно се интересовао за лековита својства врњачких термоминералних вода.

Присутне је поздравио и захвалио се на гостопримству Роберт Емијан. Он је рекао да у Врњачкој Бањи види пуно позитивне енергије, а посебно је уживао пливајући у термоминералној води.

Бобан Ђуровић је најавио да ће у Врњачкој Бањи назив једне улице понети име атлетске легенде Сергеја Бубке. На тај начин Бубка ће бити вечити добродошли гост Врњачке Бање.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial