Skip to content

Document Header

СЕРГЕЈ БУБКА ГОСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

СЕРГЕЈ БУБКА ГОСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ published on

Водећи људи светске и српске атлетике, Сергеја Бубку, потпредседника Светске атлетске федерације, Добромира Карамаринова, председника Балканске атлетске федерације, Роберта Емијана, председника Јерменског атлетског савеза, Слободана Бранковића, директора Атлетског савеза Србије, примио је 27. новембра у свом Кабинету председник врњачке општине са својим сарадницима. Бобан Ђуровић упознао је своје госте са потенцијалима Врњачке Бање, посебно спортско-рекреативног и високобуџетног туризма, као и са активностима локалне самоуправе на изградњи спортске инфраструктуре.

– Велико ми је задовољство што сте у Врњачкој Бањи, чуо сам да сте по први пут овде и надам се да то неће бити и једини пут. Надам се да ћете се добро осећати у хотелу у коме сте смештени, али и у амбијенту Врњачке Бање, најпосећенијег туристичког места у Србији које остварује преко милион ноћења туриста годишње. Врњачка Бања је позната по термоминералним изворима, великој уређеној парковској површини, а у непосредној близини је планина Гоч која се све више користи за спортске активности.

Изградили смо неколико великих спортских објеката, углавном због припрема великих тимова и појединаца који долазе на припреме, четири спортске хале које су у функцији свих дворанских спортова, као и спортске терене за фудбал и тенис, као и стазе за рекреативно трчање по Гочу и ширем центру Бање. Сада завршавамо уз помоћ Министарства спорта и државе Тренажни центар за водене спортове који ће бити Национална кућа водених спортова у Србији. Тако да нам је посебна част што је управо овако један тим светских спортских имена у Врњачкој Бањи. Ми желимо да овај састанак буде не само свечаног карактера, већ и један радни састанак на коме желимо да искажемо велику заинтересованост да заједно са вама, АСС у наредном периоду сарађујемо да бисмо што више активности пребацили у В. Бању, са циљем и идејом да сви потенцијали Врњачке Бање буду паметно искоришћени у домену спорта, рекао је Ђуровић.

Слободан Бранковић захвалио се на гостопримству.

– Трудио сам се да што више пројеката иде по Србији, да не будемо само усмерени ка Београду. Волео бих, а знам да ви то можете, да направите једну добру трим стазу коју ће користити и туристи, то би вас ставило на мапу градова који се баве атлетиком и трчањем, а у новембру следеће године могли би да организујемо Крос Балкана на тој стази и да добијете један сертификат који ће вам значити за у будуће. Била би то прилика да се поново видимо са око 200 атлетичара са Балкана, предложио је Бранковић.

Добромир Карамаринов рекао је да Бобан Ђуровић није само градоначелник краљице туризма, већ и атлетике Балкана јер ће управо у В. Бањи бити проглашени најбољи атлетичари Балкана.

Природа и архитектура Врњачке Бање оставила је леп утисак на Сергеја Бубку и он је изразио велико задовољство што је овде у Врњачкој Бањи, а посебно се интересовао за лековита својства врњачких термоминералних вода.

Присутне је поздравио и захвалио се на гостопримству Роберт Емијан. Он је рекао да у Врњачкој Бањи види пуно позитивне енергије, а посебно је уживао пливајући у термоминералној води.

Бобан Ђуровић је најавио да ће у Врњачкој Бањи назив једне улице понети име атлетске легенде Сергеја Бубке. На тај начин Бубка ће бити вечити добродошли гост Врњачке Бање.

М.Ст.Ј.

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial