Skip to content

Document Header

ШЕСТИ КОНГРЕС ГАСТРО ХИРУРШКОГ КЛУБА

ШЕСТИ КОНГРЕС ГАСТРО ХИРУРШКОГ КЛУБА published on

У организацији хируршке секције Опште болнице ,,Студеница“ Краљево у Хотелу „Тонанти“, од 25. до 26. октобра одржан је 6. Конгрес гастро хируршког клуба на којем су учествовали наши познати гастроентеролози и хирурзи као и гости из иностранства.

На овом научном скупу фокус је био стављен на лечење раног тумора дигестивног тракта с посебним освртом на напредне ендоскопске процедуре, те заједнички рад гастроентеролога и хирурга.
Пажња је, такође, била посвећена модалитетима неоадјувантне терапије и њеном значају у борби са узнапредованим малигнитетима дигестивног тракта, односно о дилемама које су стављене пред хирурга њеним увођењем.

„Болесник у фокусу“ био још један аспект овог скупа на којем се се дискутовало и о методама брзог опоравка након хирургије, те о томе који су то кораци који се могу применити а који пацијентима могу донети лакши и бољи опоравак.
Специјални гост Конгреса био је проф. др Хелмут Фриш, начелник Одељења за хирургију Универзитетске болнице у Минхену и генерални секретар Европског удружења за дигестивну хирургију. Међу предавачима су били: академик проф. др Предраг Пешко, проф. др Томица Милосављевић, проф. др Александар Симић, доц. др Предраг Сабљак, др Марјан Мицев, проф. др Србислав кнежевић, проф. др Александар Карамарковић, академик проф. др Зоран Кривокапић, др марко Дожић, др Звонимир Веселиновић, проф. др Драган Радовановић, проф. др Горан Баришић и други.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial