Skip to content

Document Header

Школа здравих леђа

Школа здравих леђа published on

У Специјалној Болници Меркур, као и претходних година, 8. септембра обележен је Међународни дан физиотерапеута.merkur-fizioterapeuti-1

На овај дан, физиотерапеути широм света пригодним активностима скрећу пажњу на место које њихова струка заузима у очувању и побољшању здравља људи.

Физиотерапеути СБ Меркур, Наташа Миличић и Јелена Станисављевић, током претходне недеље обишли су више школа у Врњачкој Бањи са циљем да деци школског узраста приближе значај физичке активности, правилног држања и правилне исхране, као важних фактора у превенцији болести деформитета кичменог стуба.

Предавање на тему ,,Школа здравих леђа” ученицима 4. разреда било јако интересантно и поучно како за децу тако и за њихове учитеље. Демонстрацијом правилног седења, ходања и држања тела, у презентацију су се укључили и малишани који су тиме помогли нашим физиотерапеутима да ближе сагледају њихове свакодневне активности и навике и на основу тога им дају одговарајуће савете.

Након заједничког вежбања, уз надзор и корекције физиотерапеута, малишани су наставили са својим часовима видно импресионирани и свесни значаја свега презентованог, а поготово физичке активности у очувању њиховог здравља.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial