Skip to content

Document Header

СКУПШТИНСКИ ЕПИЛОГ РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА

СКУПШТИНСКИ ЕПИЛОГ РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА published on

Грађани Врњачке Бање добили су 18. августа, нов скупштински сазив, председника и заменика председника СО, председника и заменика председника Општине као и чланове Општинског већа.

Прва седница по хитном поступку, која је уследила одмах по завршетку конститутивне, остаће упамћена у историји врњачког парламентаризма по томе што је председник СО Иван Радовић једногласно изабран, други пут узастопно на ову функцију али и што је председник Општине Бобан Ђуровић добио трећи мандат заредом. Тиме су остварили набољу потврду свог успешног рада, грађани су то знали да цене на изборима, а одборници скупштинског сазива, избором ових људи на две најважније функције у Општини, спровели вољу већине грађана у дело. Идентичан епилог био је избор заменика председника СО Данета Станојчића и заменика председника Општине Ивана Џатића.

Председник СО Иван Радовић је истакао да му је велика част што је поново изабран за председника Скупштине али да истовремено, осећа и велику обавезу и одговорност да још боље и ефикасније врши законодавну власт у циљу побољшања квалитета живота грађана и просперитета Општине Врњачка Бања.

Иван Радовић је шест пута биран за одборника локалног парламента. До избора за председника СО, 2016. године,  обављао је функцију заменика председника СО.

За заменика председника Скупштине, поново је изабран Дане Станојчић који је, од 2004. до 2008. године, обављао функцију председника Скупштине општине Врњачка Бања, у то време, као најмлађи председник општинског законодавног тела у Републици Србији. Функцију секретара скупштине и даље ће обављати Саша Радисављевић, док ће његов заменик бити Јелена Радовић.

Председник Општине Бобан Ђуровић најављује спремност да и овог пута оправда поверење грађана које је указано листи Српске напредне странке. Он је такође позвао све који учествују у политичком животу Општине, да свако, у домену где је најбољи и најкориснији, да свој допринос остварењу визије Врњачке Бање као модерне, конкурентне, економски стабилне општине која брине о својим грађанима и њиховим потребама.

Одборници новог скупштинског сазива поново су изабрали на исту функцију, заслужено,  досадашњег заменика председника Општине  Ивана Џатића,  који је три пута биран за одборника Скупштине општине Врњачка Бања. У периоду од 2012. до 2016. године, односно до именовања у претходном мандату на место заменика председника Општине, Џатић је обављао функцију помоћника председника општине Врњачка Бања.

Одборници су у наставку изабрали чланове Општинског већа,  Владана Чеперковића, за област привреде, приватног предузетништва и област урбанизма, Бојана Тасића, за област основног и средњег образовања и праћење рада предшколских установа, Александру Јевтић, за област пољопривреде и рада месних заједница на сеоском подручју, Николу Трифуновића, за област социјалне политике, заштите животне средине и област руралног развоја, Ненада Манојловића, за област туризма, културе и  информисања и  Душана Стевановића задуженог за област спорта, омладине, физичке културе и сарадњу са ресорним министарством у Влади Републике Србије.

Уз примену свих епидемиолошких мера, након потврђених мандата одборницима, на конститутивној седници  усвојен је извештај  Изборне комисије Општине Врњачка Бања о спроведеним изборима за одборнике врњачке Скупштине који је поднела председница комисије Вања Лазовић. Констатовано је да је на гласање изашло 59,58% уписаних бирача. Коалиција „Александар Вучић – за нашу децу“ освојила је 10.157  гласова и 19 од укупно 25 мандата, док је листа „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија Драган Марковић Палма“ освојила 3.133 гласа и 6 одборничких мандата. Мандати су потврђени Бобану Ђуровићу, Ивану Радовићу, Весни Малићанин, Ивану Џатићу, Катарини Ђорђевић, Предрагу Џамићу, Данету Станојчићу, Марини Ђорђевић, Милану Плањанину, Весни Милићевић, Мирославу Веселиновићу, Ненаду Николићу, Јелени Дишовић Ђукић, Јордану Пецићу, Весни Бурмазовић, Миљку Арсићу, Наташи Перовић, Срђану Удовичићу, Слађани Терзић, Војиславу Вујићу, Родољубу Џамићу, Владану Јоцићу, Марији Радуловић, Мини Величковић и Дејану Павловићу.

На овом скупштинском  заседању изабрани су и председник и чланови Одбора за административно-мандатна и нормативна акта Скупштине општине Врњачка Бања.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial