Skip to content

Document Header

“Сласт гастрономије и хотелијерства”

“Сласт гастрономије и хотелијерства” published on

Угоститељско-туристичка школа обележила је почетак Дана француске културе манифестацијом „Сласт гастрономије и хотелијерства“.Slast gastronomije 1

У Школском ресторану УТШ „Истра“, 21. марта, у оквиру светске манифестације „Укуси Француске“ представљен је француски мени који је осмислио шеф кухиње Марко Мартиновић:  супа од лука, говедина на бургундски начин, традиционални француски сиреви и вина.

Укусном ручку претходио је културно уметнички програм који су ученици УТШ концепирали као јавни час. Кроз песму, импровизацију, презентацију, на најбољи начин ученици су показали завидни ниво знања професионалног француског језика, као и са колико љубави и труда професора француског језика су овладали овим страним језиком.Slast gastronomijee 2

Присутне је поздравила Снежана Стевановић, професор француског језика.

– Франкофонија се обележава већ шест година. Сваке године припремимо нешто ново. Не само да бисмо показали своје знање француског језика, већ и вештине. Ово је нека врста јавног часа. Ширимо љубав према француском језику. Наша школа и ресторан имају част да буду укључени у манифестацију која се данас одвија у 150 земаља света, на пет континената, рекла је Снежана Стевановић и захвалила се бившим и садашњим ђацима и колегама.

Француске песме певали су: Николина, Милица, Анђела, Сара и Михајло. Публика је чула и дијалог од елемената из лекција обрађених у школи, зачињен хумором. Стефан Белаћевић, кувар, демонстрирао је припрему палачинки уз објашњење поступка на француском језику. Уследила је импровизација Молијерове комедије „Тврдица“, а потом и презентација о дворцима Лоаре. Душан, Матија и Милан, посластичари, одржали су кратку презентацију припреме колача на часу посластичарства. Своје знање демонстрирали су  угоститељски техничари, ученици првог разреда.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial