Skip to content

Document Header

Смотра дечијих фолклорних ансамбала

Смотра дечијих фолклорних ансамбала published on

Организатор 10. Видовданског Сабора у Врњачкој Бањи и ове године било је Удружење за неговање традиције и културе Срба „Sunny Hill“  и КУД “Дукати” из Крагујевца.СМОТРА ДЕЧИЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА

Ова манифестација заправо представља својеврсну смотру културних ансамбала Централне Србије за узраст од 6 до 15 година.

Госте и учеснике овог лепог дешавања које негује нашу традицију  је у свом обраћању поздравила председница Удружења „Sunny  Hill“ Мира Адамовић.

                            -Заиста је лепо видети оволики број  учесника, ово је прилика да уживамо у културно- историјском благу које ће нам представити дечији ансамбли из Србије који негују традицију и културу нашег народа, рекла је у свом обраћању Мира Адамовић, директор Фестивала.

Фестивал је окупио око  1000 деце из 28 културно уметничких друштава Централне Србије која су у Врњачку Бању дошла у пратњи родитеља и учитеља игре. Иако је сва прилика била да ће киша покварити дешавање, то се није догодило па су тако бројни гости али и мештани Врњачке Бање уживали најпре у дефилеу свих учесника од хотела „Меркур“ до централног бањског парка а затим и у концерту који је одржан на истој локацији. Учесници су били КУД „Дукат“ и КУД „Свилен конац“ из Крагујевца, Удружење „Баточина“ затим КУД „Лапово“ Марковац, као и културно уметничка друштва из Рековца, Вреоца, Пожаревца, Крушевца, Раче, Жабара, Старе Пазове, Велике Плане, Груже, Параћина и Свилајнца.

Учесници су током целодневног програма  показали своје умеће када су игра и песма у питању.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial