Skip to content

Document Header

Снажни Срећко на врху Балкана

Снажни Срећко на врху Балкана published on

Без обзира којим се спортом бавите, допадало вам се то или не, једна истина стоји – вежбање у теретани постало је основа спортског тренинга. А једно од првих питања које ће вас питати када чују да се бавите “челичним спортом” је – Колико подижеш из бенча?srecko spasic 1

Постоји нешто што скоро култно привлачи људе овој вежби и спортској дисциплини, а невероватне килаже које подижу такмичари изазивају одушевљење и осећај поштовања. Зато је велика вест да је наш суграђанин Срећко Спасић, о чијим смо бројним успесима већ писали, у Врњачку Бању донео најсјајнију медаљу са великог интернационалног такмичења.

Од 12. до 14. октобра ове године у Београду је одржано Балканско првенство у бенч пресу и пауерлифтингу. У хали 3 Београдског сајма се састала балканска бенч пресс елита. Такмичари из Грчке, Турске, Бугарске, Словеније, Хрватске и наравно Србије одмерили су своју физичку и менталну снагу и то по први пут под руководством Европске Pоwеrlifting Федерације. У најизазовнијој категорији, до 105 кг, Срећко, који је недавно достигао и магичну границу од 200 кг подигнутих на званичном такмичењу, је освојио прво место и златну медаљу.srecko spasic 2

-Правила су била ригорозна, строжија него икад – изјавио је Срећко Спасић за наш лист након тријумфалног повратка у Врњачку Бању. „Такмичење су пратиле интернационалне судије, представници светске и европске федерације. Захтевано је да се испоштује свако слово правилника Интернационалне пауерлифтинг федерације (ИПФ), али то је управо оно што је мени одговарало јер је мој тренер, чувени шампион Весна Буђелан, од самог почетка припрема захтевала на потпуној исправности форме и покрета. Такодје, на самом такмичењу је мајсторски проценила могућности осталих ривала и испланирала стратегију која се максимално исплатила. Са подигнутих 195кг освојио сам прво место у својој категорији и само ме је пар стотина грама делило и од шампионске титуле у апсолутној категорији, где сам освојио сребро.

Овом приликом се захваљујем Весни, на труду, раду, знању и пожртвовању, свом тиму, клубу и свима који су ме подржали укључујући и ваш лист. Настављам припреме за следећа такмичења и надам се да ћу у Врњачку Бању донети још одличја“- рекао је шампион из Врњачке Бање, Срећко Спасић.

Предраг Николовски

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial