Skip to content

Document Header

“Solaris Resort” добитник је Велике златне медaље на Новосадском сајму

“Solaris Resort” добитник је Велике златне медaље на Новосадском сајму published on

На Међународном сајму туризма одржаном  од 29. септембра до 1. октобра 2016. године у Новом Саду, добитник Велике златне медаље за апартмански комплекс и врхунске туристичке услуге је Gratim DOO, огранак,  апартмански комплекс „Solaris Resort“.solaris-33

Апартмански комплекс „Solaris Resort“ налази се у прелепом и мирном делу Врњачке Бање, што гостима додатно омогућава несметано уживање и одмор, а по речима  Маје Реметић, PR и маркетинг менаџерке , тренутно је у процесу категоризације за хотел, и очекује се да ће добити  статус хотела са четири звездице. Отворен је 1. маја 2012. године, и од тад је доста урађено на проширењу смештајних капацитета. Ове године су додате  још две виле, тако да је  тренутни располаживи капацитет  90 смештајних јединица које су распоређене  у 9 вила. Отворенa су  два нова ресторана – пансионског типа  на бази шведског стола и а la carte ресторан, у коме је  избор по јеловнику.solaris-medalja

За 2017. годину у плану је опремање нове  сале за конгресе и семинаре, са капацитетом  до 200 места, зaтим отварање  играонице за децу, проширење лоби бара и ресторанског дела, као и проширење wellness центра и његовог садржаја.

Када су гости у питању, долазе и домаћи и инострани, међу којима предњаче гости са простора бивше Југославије,али и из региона- Аустрије, Бугарске, а такође и из Немачке, Швајцарске и Русије. Гостовао је  велики број уметника, спортиста, глумаца, певача. Новинарка и списатељица Весна Дедић сваке године долази на промоцију својих књига.

Спортски туризам је од изузетног значаја колико за сам „Solaris“, који има потписане уговоре са Рукометним свезом, Одбојкашким савезом, као и са свим већим  спортским савезима (теквондо, тениски, кошаркашким, боксерски) којима организују припреме спортиста и разне турнире, тако и за саму  Врњачку Бању, краљицу континенталног туризма . На припремама од 28. новембра  је  женска рукометна репрезентација.solris-medalja-2

Током летњих месеци Врњачка Бања обилује културним дешавањима , а „Solaris“ излази у сусрет у виду смештаја и  других погодности, а три  године је пријатељ и покровитељ манифестације „Батини дани“ посвећене чувеном српском и југословенском глумцу Данилу Бати Стојковићу. За госте током врућих летњих дана омогућено је расхлађивање у  два отворена базена, од којих је један biodesign базен са пешчаном подлогом, јединствен у Србији.

Кад се заврши летња сезона, која траје од маја па све до краја септембра, зима је резервисана за wellness активности, конгресе , семинаре. У понуди су разне врсте пакета: романтични, породични, wellness.

„Solaris“ је 2014. године добитник награде „Нови квалитет 2014“ коју додељују часопис „Туристички свет“ и Привредна комора Србије. Награда „Нови квалитет“ је додељена због Halal сертификата, који се добија за процес производње, дистрибуције хране по исламским верским стандардима, а „Solaris“ је први у Србији који је увео овај сертификат. 2016. године је поред освојене Велике златне медаље, добитник и награде „Златно туристичко срце“ за најбољи апартмански комплекс у Источној Европи.

За становнике Врњачке Бање организују се акције и попусти у wellness-у, пошто је „Solaris“ отворен и за екстерне госте, а у ресторану је  од октобра на програму brunch-  недељни ручак. На менију су јела из  националне и интернационалне кухиње, која су сваке недеље другачија.

Да  ваш одмор  буде као  из снова, побринуће се екипа изузетно љубазног, шармантног особља.

Н.П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial