Skip to content

Document Header

Солидарност врњачких средњошколаца

Солидарност врњачких средњошколаца published on

Редовну акцију добровољног давања крви у средњим школама, другу по реду у овој години, организовао је ОО Црвени крст Врњачка Бања, 7. новембра, у фискултурној сали Угоститељско туристичке школе и Гимназије.Akcija DDK

Према речима Слободана Дишовића, секретара ОО Црвеног крста, ово је дванаеста акција, од почетка 2017. године, коју организује врњачки Црвени крст.

– Одзив је врло задовољавајући. За два сата, преко тридесет младића и девојака из УТШ је дало крв. Очекујемо да сада дођу ученици Гимназије и да данас, према нашим предвиђањима, обезбедимо 50 до 60 јединица крви за наше грађане који се лече у београдским болницама и клиникама, преко Института за трансфузију крви Србије.

Сматрам да је одзив даваоца задовољавајући, с обзиром на наше готово свакодневне активности око обезбеђивања крви и желим овом приликом да се посебно захвалим руководству школа, односно директоркама Јелени Чеперковић и Дојни Стодић на изванредном разумевању, на подршци и, рекао бих, гостопримству у згради школе. Захваљујем се и екипи Института за трансфузију крви Србије, рекао је Дишовић.

Сумирајући резултате ове акције ДДК, прикупљено је 48 јединица крви. Од тог броја, 22 девојке дале су крв, док се у листу добровољних давалаца крви уписало 38 ученика. Из медицинских разлога, 12-оро није дало крв.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial