Skip to content

Document Header

Солистички концерт Немање Егерића

Солистички концерт Немање Егерића published on

У салону Замка културе 2. октобра, одржан је солистички концерт пијанисте Немање Егерића, студента докторских академских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Сердара и постдипломских студија у класи чувеног пијанисте Бруна Канина на академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци.Konceert Egeric e

На концертном репертоару нашле су се композиције Клода Дебисија, „Слике“ (Рефлексије у води, Омаж Рамоу, Покрет, Звона међу лишћем, И месец се спусти над замком који је некад постојао и Златна рибица). Други део концерта припао је композицијама Оливера Месиена.

Немања је током школовања освојио велики број награда на домаћим и међународним такмичењима. Каријеру успешног, оствареног пијанисте гради не само на раскошном таленту, већ и на континуираном усавршавању на курсевима код еминентних педагога. Солистичке концерте приредио је у Македонији, Италији, Словачкој, као и широм Србије.

Немања Егерић рођен је у Краљеву 1991. године. Нижу музичку школу „Корнелије Станковић“ завршио је у Трстенику  а средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ завршио у Краљеву у класи проф. Иве Беочанин. Од 2010. године студира у Нишу на Факултету уметности у класи проф. Драгослава Аћимовића. Септембра 2015. године завршава мастер студије у класи проф. Мирослава Мише Дацића.

Усавршавао се на мајсторским курсевима код Бруна Канина, Момо Кодаме, Пиера Саблета, Елисо Вирсаладзе и Арба Валдме. Од 2014. године ради у Музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Трстенику као наставник клавира.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial