Skip to content

Document Header

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ПАВЛА ДОБИЋА

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ПАВЛА ДОБИЋА published on

 

 

 

 

Koncert Pavle Dobic EУ Замку културе, 12. јануара, одржан је концерт младог врњачког пијанисте Павла Добића који је освојио бројне награде и лауреате на домаћим и међународним такмичењима.

Павле Добић, рођен 2002. године, редован је ђак Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, у класи проф. Марије Остојић, а такође и Гимназије у Врњачкој Бањи. Нижу музичку школу завршио је у класи проф. Вање Здравковић. Усавршава се код једног од наших најеминентнијих педагога, проф. Наталије Томић, са Универзитета у Крагујевцу, као и код проф. Јурија Кота са Кијевског конзерваторијума.

Квалитетна музика треба да буде доступна многима, а не само уским круговима. Непатворена личност извођача треба да је учини живом и приближи свима.

И врњачки млади уметник Павле Добић са лакоћом је то  учинио у препуном салону Замка генерала Белимарковића. Захвална публика наградила га је дугим аплаузима.

 

Тендеција у музичком свету Европе последњих година је у откривању композитора и дела из старијих епоха, који су били, потпуно неправедно, заборављени, покривени историјским велом и као такви непознати савременим слушаоцима. Прикључујући се овим токовима, Павле Добић српској публици премијерно је открио драгуље француског дворског композитора Ж. Н. П. Ројера, „Марш Скита“ и „Вертиго“. На репертоару су се нашле и композиције Баха, Бетовена, Шопена, Дебисија и Рахмањинова.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial