Skip to content

Document Header

Врњачки карневал: Спектакл за памћење

Врњачки карневал: Спектакл за памћење published on

Врњачка Бања је је и овог лета епицентар туристичких дешавања у Србији. На 13. Врњачком карневалу, одржаног 15. јула наступило је близу 2.000 учесника из Малезије, Бразила, Кипра, Малте, Бугарске, Румуније, Хрватске… сврстаних у 25 карневалских група.карневал

И овогодишњи карневал обележио је наступ група које негују латино плесове и обичаје, а највећа атракција били су гости из Бразила.

Према проценама Туристичке организације из Врњачке Бање, карневал је у осам дана трајања, видело око 350 хиљада посетилаца.

Врњачки Карневал је после Гуче и Еxит-а највећа туристичка манифестација у Србији, због чега је за досадашњи рад награђен престижним признањем “Туристички свет”.бразилка

Горан Каравесовић из Туристичке организације Врњачке Бање каже да је овогодишњи карневал још једном оправдао очекивања, и да сада може рећи да је за многе људе широм Србије и суседних земаља, половина јула резервисана за Врњачки карневал.

– Посећеност карневала више не треба доводити у питање. Цела Србија већ зна за нашу манифестацију, и број посетилаца је увек на завидном нивоу. Према нашим проценама, ове године је карневал видело око 350 хиљада посетилаца. Имамо у плану да продужимо трајање карневала на десет дана, са још богатијим програмом – каже Каравесовић.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial