Skip to content

Document Header

“Спортски изазов” у суботу 8. октобра између Врњачке Бање и Трстеника

“Спортски изазов” у суботу 8. октобра између Врњачке Бање и Трстеника published on

У суботу, 8. октобра од 12 – 15 часова одржаће се трећи “Спортски изазов”, овог пута између Трстеника (плато испед Општине) и Врњачке бање (Врњачка променада – Tрг код библиотеке) у организацији Олимпијског комитета Србије и компаније“Coca Cola“.
Грађани ће у надметању имати подршку олимпијаца Србије који ће бити у улози капитена. Капитен Трстеника биће Милутин Стефановић репрезентативац Србије у стрељаштву који нас је представљао у Рио де Жанеиру, док ће капитен Врњачке Бање бити кајакаш Марко Томићевић освајач сребрне медаље на Олимпијским играма у Рију.marko-tomicevicmilutin-stefanovic
Пројекат “Спортски изазов” организован је са циљем да грађане Србије подстакне да се редовно баве рекреацијом кроз различите спортске активности. Учешћем великог броја активних такмичара, рекреативаца, љубитеља спорта и чланова различитих спортских организација који ће се надметати у различитим вежбама спретности, физичке издржљивости и спортског знања биће организовано такмичење између општина Трстеника и Врњачке Бање, а подршку ће им пружати и наши олимпијци.
Учествовање подразумева укључење у било који спорт, игру и физичку активност која ће тог дана бити организована у трајању од најмање 15 минута. Сви учесници који одвежбају минимум 15 минута добијају јединствено дизајнирану налепницу са бројем која аутоматски доноси један поен граду.
Поред активности које ће се дешавати на главној бини, заинтересовани грађани ће добити прилику да учествују у игри “Потрага за благом” у оквиру које ће морати да реше одређене задатке у што краћем временском периоду.
Процентуални број учесника из једне општине биће упоређен са бројем учесника из супарничке општине, и град са већим процентом учесника биће проглашен победником.sportski-izazov-1
Топ партнер Међународног олимпијског комитета (МОК) компанија „Coca Cola“ ексклузивни је партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Компанија „Coca Cola“ широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота, бављење физичком активношћу и подигну свест о важности очувања животне средине.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial