Skip to content

Document Header

“Спортски изазов” у Врњачкој Бањи

“Спортски изазов” у Врњачкој Бањи published on

У петак 09. септембра 2016. године, председник СО Врњачка Бања Иван Радовић, примио је представнике Олимпијског комитета Србије, ради договора око реализације пројекта “Спортски изазов”.olim-komit-1

Састанку који је уприличен у кабинету председника СО Врњачка Бања, Ивана Радовића, присуствовали су испред Олимпијског комитета Србије – Дејан Козлина, маркетинг менаџер, Милан Павловић менаџер пројекта “Спортски изазов и Наташа Јанковић директор Фонда спорта и олимпизма, као и помоћник председника општине Врњачка Бања, Душан Стевановић, директор Спортског центра Врњачка Бања, Душан Радовић и заменик директора Туристичке организације Врњачка Бања, Маја Мирић.

Пројекат “Спортски изазов” окренут је ка здравом животу кроз вежбе и спортска дешавања свих генерација. Пројекат се заснива на томе да се грађанство у Србији подстакне на редовно бављење рекреацијом, кроз разне видове вежби у различитим спортским активностима. Жеља Олимпијског комитета Србије је да се кроз учешће великог броја грађана организује такмичење између два града, односно општине и на симболичан начин у зависности од броја грађана прогласи победнички град. На популарним локацијама у градовима биће инсталиране бине на којима ће се активни такмичари, рекративци, љубитељи спорта и чланови различитих спортских организацијама надметати у различитим вежбама спретности, физичке издржљивости и спортског знања, а са којима ће активно учествовати и наши Олимпијци.

Учешће подразумева укључивање у било који спорт, игру или физичку активност у трајању од најмање 15 минута непрекидно. Сви учесници који одвежбају минимум 15 минута добијају јединствено дизајнирану налепницу са бројем, која аутоматски доноси један поен граду.

Осим активности на главној бини, заинтересовани Врњчани ће добити прилику да учествују у игри “Потрага за благом” у оквиру које ће морати да реше одређене задатке ходајући или трчећи. Сви задаци требају да буду завршени један по један у што краћем временском року, а дародавац награде је компанија “Coca Cola”.

Главни конкурент Врњачкој Бањи биће Трстеник. Процентуални број учесника једне општине упоређује се са бројем учесника из супарничке општине, а победу ће однети она општина са већим процентом учесника, у односу на број становника.

“Спортски изазов” биће организован 8. октобра 2016. године, од 12-15 часова, где ће на Променади бити постављена бина.

С.У

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial