Skip to content

Document Header

Спортско рекреативно игралиште на Гочу

Спортско рекреативно игралиште на Гочу published on

У Великој сали СО 10. маја одржана је презентација Идејног архитектонског пројекта и студије изводљивости изградње за Спортско рекреативно дечије игралиште на Гочу.Razvoj Goca

Пројекат је присутним директорима установа и јавних предузећа и лицима која се баве развојем туризма у В. Бањи презентовала дипл. инж. арх. Светлана Драгић директорка фирме „Consulting trade development“.

– Циљ нам је да укључимо све факторе присутне у друштвено политичком животу В. Бање, а идеја локалне власти је да се после уређивања центра Бање, изградње хотела и инфраструктуре прошири туристички потенцијал ван Бање. На 15 минута имамо Гоч који није у правој мери искоришћен и управо овакве пројекте треба да користимо у сврху општег развоја. Време је донело бољитак, у В. Бању се много улаже. Бања се развија и тај развој се практично не може зауставити. Све иде својим током У правом моменту смо дошли до капиталних пројеката који треба да се преточе у инвестиције. Ми се надамо да ћемо са овом атракцијом квалитетно испунити садржај на Гочу имајући у виду да је наша планина окарактерисана као изванредна дестинација са очуваном амбијенталном природом, рекао је Бобан Ђуровић, председник општине у свом обраћању.

Светлана Драгић представила своју фирму и актуелни пројекат. Подсетила је да је фирма још 2000. године урадила пројекат „Кабинска жичара“ који није реализован до сада и напоменула да Родољуб Џамић зна референце фирме и да су преко „Гочког круга“ урадили овај јединствени пројекат развоја Гоча. Она је образложила инвестициони програм пројекта, детаљну динамику улагања, организацију пословања, маркетинг и детаљну финансијску анализу. Капацитет Игралишта је 927 деце и 230 родитеља. Према плану прихода за повраћај инвестиције потребно је шест година.

Дипл. инж. арх. Јулија Драшковић Анђелковић упознала је присутне са рекреативним садржајима Дечијег игралишта: терени за кошарку, рукомет, одбојку на песку, стони тенис, алпинистичка пирамида, теретана и куглана на отвореном, бициклистичка и трим стаза, лавиринт, зип лајн, мини голф, Немањића град, игралиште са гуменим подом, пешчаници, језерце, мини зоолошки врт са домаћим животињама, дрвено игралиште, школа јахања коња, возић…

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial