Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Катарину Богићевић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Катарину Богићевић published on

На манифестацији “Србија у ритму Европе” за Врњачку Бању певаће, поред Гале Станковић, и Катарина Богићевић.

Katarina BogicevicКатарина Богићевић један је од два вокала, који ће емоцију песме познатог Израелског певача Елиада, покушати да дочара Србији, кроз наступ Врњачке Бање, на највећој дечјом музичкој манифестацији у нашој земљи “Србија у ритму Европе”.        Катарина Богићевић рођена је 2001. године. Осим припрема за тамичење, ових дана је окупирана и пријемним испитом, који је среднином јуна. Жеља јој је да упише Гимназију у Врњачкој Бањи, како би имала већу могућност избора, да се одлучи за професију којом ће се бавити у будућности, када за то дође време. Катарина омиљена певачица је Селин Дион, док је певач Енрике Иглесијас.

Одлуку да се пријави на аудицију за члана тима Врњачке Бање, на манифестацији “Србија у ритму Европе”, донела је веома лако.

” Ту одлуку, заиста није било тешко донети, с обзиром да су сви моји пријатељи били за то, а и притом нисам имала шта да изгубим, баш напротив. На аудицији сам се представила песмама “La petite mort”,”Кошава”, “D’amour ou d’amitie”, као и песмом “C’est pour toi”. Ту аудицију ћу сигурно заувек памтити, посебно тренутак када ми је Извршни директор манифестације, господин Игор Карадаревић, рекао да одему у “ћошак” и да смислим шта ћу још певати, с обзиром да сам припремила само једну песму. Микрофон сам вратила на сталак и пар секунди након што сам се окренула, микрофон је пао. Коментар, господина Карадаревића био је да од мог певања и микрофони падају”, кроз осмех говори Катарина.                   Srbija u ritmu Evrope

Након одушевљења и среће због проласка на аудицији и одлуке људи са РТС-а да је управо она један од чланова тиме Врњачке Бање, уследило је изненађење и трема, када је сазнала да ће морати да пева песму на хебрејском језику.

“Морам признати да у првом тренутку нисам била одушевљена, када сам сазнала да смо ми као тим Врњачке Бање, за ктитора добили Амбасаду Израела, јер је то значило да ћу морати да певам на хебрејском језику, с којим до тада нисам имала контакта. Међутим ,песма је певљива, има добар ритам и јако сам је заволела. Оно у шта сам сигурна, то је да ћемо сви дати свој максимум на финалној вечери и показати да Врњачка Бања заиста има талентовану децу, вредну учешћа на манифестацији попут ове, која ми је донела нова познанства и дивне пријатеље.  Овом приликом, желим да се захвалим људима из општине Врњачка Бања који су омогућили да будемо део овог великог пројекта, који ће 19. јуна, од 17 часова бити емитован на Другом програму РТС-а, као и свим људима који су нам омогућили припреме, промовисање, предивно дружење, нашем координатору Срђану Удовичићу и осталим члановима тима који сваки тренутак ових припрема чине лепшим и незаборавним, а читаоце Електронског издања Врњачких новина позивам да нам пруже подршку и пошаљу што већи број порука садржине ПЕСМА 19, на 4441, како бисмо доказали да је Врњачка Бања, осим што је краљица континенталног туризма и краљица талента”, закључује Катарина Богићевић, вокал тима Врњачке Бање, на маифестацији “Србија у ритму Европе”.

 Текст: Срђан Удовичић               Фото: Милан Миторвић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial